YuMi inleder epok av samarbetande robotar

PUBLICERAD: 8 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

ABB:s nya robot YuMi presenteras vid Hannnovermässan i Tyskland 13 – 17 april 2015.|ABB-roboten YuMi kan arbeta sida vid sida med människor.|YuMi är speciellt utformad för precisa plock- och placeringsoperationer

ABB har utvecklat roboten YuMi, som kan arbeta sida vid sida med människa under garanterad säkerhet.
YuMi ska avtäckas i samband med Hannovermässan i Tyskland, som pågår 13 till 17 april, och enligt ett pressmeddelande från ABB, inleds därmed en ny epok av samarbetande robotar.

För fyra decennier sedan introducerade ABB den första mikroprocessorstyrda roboten för världen. Idag står ABB återigen för ett paradigmskifte med sin nya robot YuMi, världens första i verklig mening samarbetande tvåarmade industrirobot.

YuMi kommer att öka antalet automatiseringsbara industriprocesser fundamentalt till att omfatta montering av små komponenter, såsom inom elektronikindustrin.

”YuMi gör verkligt samarbete mellan människa och robot möjligt. En ny epok av robotmedarbetare har inletts”, skriver ABB.

ABB levererar bland annat industrirobotar, modulbaserade tillverkningssystem och service. Företaget har installerat mer än 250.000 robotar världen över.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx