Tusen exemplar levererade av populär Konica Minolta-press

PUBLICERAD: 16 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Digitala etikettpressen AccurioLabel 230 ingår i Konica Minoltas utbud av AccurioLabel-tonerpressar. (Bild Konica Minolta)|Den tusende AccurioLabel-pressen levererades till franska etikettföretaget Etiq’Lyon. Fr. v.: Nicolas Hirchwald, säljare Konica Minolta, Marion Parmentier, grafisk designer Etiq’Lyon och Bertrand Genin, ägare Etiq’Lyon. (Bild Konica Minolta)

Konica Minolta – ledande leverantör av digitala etikettpressar – firar att man har levererat tusen exemplar av tonerpressen AccurioLabel. Pressen – en AccurioLabel 230 – installerades hos franska Etiq’Lyon, som producerar självhäftande etiketter på rulle.

Konica Minoltas AccurioLabel-pressar har varit framgångsrika sedan lanseringen för knappt sju år sedan och leverans nr 1.000 kommer bara två år efter att man levererade press nr 500.

Den tusende AccurioLabel-pressen levererades till franska etikettföretaget Etiq’Lyon. Fr. v.: Nicolas Hirchwald, säljare Konica Minolta, Marion Parmentier, grafisk designer Etiq’Lyon och Bertrand Genin, ägare Etiq’Lyon. (Bild Konica Minolta)

”Vi fortsätter att investera i digital teknik och den här investeringen gör det möjligt för oss att erbjuda många nya affärslösningar för våra kunder”, säger Bertrand Genin, ägare till etikettföretaget Etiq’Lyon.

AccurioLabel-pressarna var ursprungligen tänkta för små och medelstora etikettkonverterare men är nu även allmänt accepterade av större etikettkonverterare. Pressarna är flexibla och lämpar sig för små till medelstora produktioner med korta bearbetningstider.

Etikettpressen AccurioLabel 230 är en rulle till rulle-press för alla typer av etikettmedia, förutom värmekänsliga material. Maskinen stödjer mediebredder på 250 och 330 millimeter med en rulldiameter upp till 620 millimeter.

”Den tusende leveransen av en AccurioLabel-press är en viktig milstolpe, eftersom vi har seriösa planer på att ytterligare accelerera vår etikettverksamhet”, säger Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef inom Konica Minolta Business Solutions Europe.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}