Svenska Förpackningsgillet håller höstmöte på Scanpack

PUBLICERAD: 30 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Gillet håller höstmöte i Göteborg i anslutning till Scanpack-mässan. (Bild Gillet)

I anslutning till Scanpack-mässan, 4 – 7 oktober, i Göteborg, kommer Svenska Förpackningsgillet att hålla sitt höstmöte.

Gillets höstmötet äger rum på Gothia Tower i lokal R4 på mässans andra dag, onsdagen den 5 oktober, och mötet börjar klockan 17, direkt efter Scanpacks stängning för dagen. Mötet beräknas pågå till kl. 19.00 och ingen föranmälan behövs.

På mötesprogrammet står bland annat utdelning av Åke Sahlins Stipendium och styrelsen kommer dessutom att presentera ett fokusskifte för Gillet under kommande år.

Höstmötet är öppet för såväl befintliga Gillesmedlemmar som för intresserade. ”Ordentlig eftermiddagsfika” med tilltugg, frukt, kaffe, te och juice utlovas.

Information om Svenska Förpackningsgillet – eller ”Gillet” i dagligt tal – finns på www.gillet.nu

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx