Sidel köper italienskt bolag och utökar sin förpackningsportfölj

PUBLICERAD: 8 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ett exempel på förpackningsdesign från PET Engineering är de här formblåsta PET-flaskorna för bordsvattnet Levissima från San Pellegrino.

Globala formblåsningsspecialisten Sidel Group, som tillsammans med Tetra Pak,. m fl., ingår i koncernen Tetra Laval, har utökat sin portfölj av förpackningslösningar genom att köpa det italienska företaget PET Engineering.

PET Engineering, som har sitt säte i italienska San Vendemiano, är specialiserade på kreativ förpackningsdesign, speciellt inom formblåsta flaskor för drycker och andra produkter. Företaget har 40 anställda och har genom åren vunnit flera prestigefyllda utmärkelser för sina designlösningar.

”Förpackningar spelar allt viktigare roller på marknaden och vi är övertygade om att Sidel och PET Engineering kompletterar varandra och att våra gemensamma styrkor inom förpackningsdesign, kvalitet och formblåskunnande kommer att ge Sidel-koncernen fler affärsmöjligheter och ett större utbud av kreativa förpackningslösningar”, säger Pavel Shevchuk, chef för området ”Services” i Sidel Group.

”PET Engineering är en perfekt partner, som kan hjälpa Sidel att expandera sitt förpackningsutbud – särskilt när det gäller utformning av flaskor och behållare för vatten, läskedrycker, flytande mejeriprodukter och öl”, säger PET Engineerings VD Moreno Barel.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost