Packbridge lanserar tävling för entreprenörer och startupföretag

PUBLICERAD: 14 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Packbridges VD Johan Mårtensson presenterar tävlingen vid årets Top Packaging Summit by Packbridge.

Förpackningsklustret Packbridge lanserar nu ”The Packbridge Challenge” – en tävling som riktar sig mot entreprenörer och startupföretag, vilka har en unik affärsidé eller innovation, som kan appliceras inom förpackningsindustrin.
Packbridge har för avsikt att etablera en bättre kontakt mellan förpackningsindustrin och alla entusiastiska entreprenörer och nybildade företag. Detta kommer att ske på flera olika sätt, men det hetaste just nu är den tävling, The Packbridge Challenge, som Packbridges VD Johan Mårtensson introducerade på konferensen Top Packaging Summit by Packbridge i Malmö i mitten av oktober
.

”The Packbridge Challenge är en tävling för entreprenörer och start ups som är i en tillväxtfas. Vi vill se företag med unika affärskoncept och med en potential att kommersialisera dessa, gärna på en global bas”, säger Johan Mårtensson.

The Packbridge Challenge kommer att ha en jury bestående av investerare och experter i förpackningsindustrins värdekedja och juryn kommer att se på hur uppskalningsbart konceptet är, hur unik och hållbar idén är, hur marknadspotentialen ser ut samt hur mycket kunskap det finns i organisationen.

Anmälningstiden till tävlingen började den 14 november och pågår till den 30 april 2017. Ett urval av företag kommer sedan att få möjlighet att presentera sina idéer på Packbridge Start Up Day den 16 maj 2017 och sju av dessa kommer sedan att gå vidare till finalen på Top Packaging Summit by Packbridge i september 2017, där en vinnare utses.

Vinnaren belönas med 50.000 kronor plus möjligheten att få individuell coaching av de olika jurydeltagarna.

The Packbridge Challenge sponsras bl.a. av Å&R Carton, Scanfill, Beneli, Flextrus och CC Pack. Det finns möjlighet för fler sponsorer att ansluta sig.

Anmälningar till tävlingen sker via tävlingens webbsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x