Packbridge-event på svenska om e-handel och förpackningar

PUBLICERAD: 29 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Packbridges event i Helsingborg handlar om e-handel och förpackningar.

Förpackningsklustret Packbridge arrangerar den 6 september, kl. 08.15 – 13.50, ett event om e-handel och förpackningar. Eventet, som denna gång hålls på svenska, äger rum i Helsingborg.
Normalt håller Packbridge sina event på engelska, men den här gången har man valt att ha föredrag och presentationer på svenska. Man kommer inte heller som tidigare att direktsända eventet till medlemmar, som, ej kan deltaga på plats.

”Upplägget för eventet i Helsingborg är helt nytt och aktivt, vilket gör att det inte lämpar sig med direktsändning, men allt kommer att filmas och senare klippas på ett tilltalande vis för att finnas tillgängligt på vår hemsida”, skriver Packbridge i ett pressmeddelande.

Vid eventet kommer man att använda sig av små grupper och korta presentationer, där deltagarna får röra på sig mellan presentationerna för att syresätta hjärnan och för att undvika att sitta för länge på samma plats.

Eventet kommer alltså att handla om e-handel, digitalisering och förpackningar med två huvudspår, nämligen kompetens och ledarskap. Förutom Packbridges medlemmar inom förpackningsindustrin har man även valt att bjuda in logistikföretag och e-handlare, allt för att skapa en dynamik av förståelse från olika delar av värdekedjan och öka relevansen i interaktionen mellan deltagarna. Flera meriterade och kända profiler inom förpackningar, e-handel och logistik finns bland föredragshållarna.

”Vi har lagt ner mycket tanke på att skapa ett event, som ska ge värde på värde för alla delaktiga, och vi har lagt eventet i Helsingborg och på Mindpark, som är en energisprudlande plats i sig med människor, som befinner sig längst fram i användandet av digitalteknik och strategier”, skriver Packbridge.

Eventet arrageras mellan kl. 08.15 och 13.50 den 6 september i Mindparks lokaler i Helsingborg. Mer info om eventet finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx