Nytt analysinstrument kollar MAP innan förseglingen

PUBLICERAD: 19 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

MAPY VAC är ett nytt intrument från Witt-Gasetechnik, som analyserar en modifierad atmosfär i en livsmedelsförpackning, redan innan förpackningen är förseglad.

Tyska företaget Witt-Gasetechnik i Witten har utvecklat ett instrument för analys av modifierad atmosfär, där gasen kontrolleras redan innan livsmedelsförpackningen är förseglad.
Det nya instrument, som kallas MAPY VAC, kontrollerar livsmedelsgaser i förpackningslinjer med termoformade tråg, etc.

Witt-Gasetechnik skriver i ett pressmeddelande att det finns två fördelar med den nya tekniken: MAPY VAC –enheten kontrollerar först det vakuum, som genereras i förpackningsmaskinen, och mäter därefter den inkommande inerta gasen i själva förseglingsverktyget. Mätningen utförs på så sätt synkroniserad med maskincykeln.

Om de definerbara gränsvärdena för de ingående gaserna överskrids utlöses ett larm alternativt stoppas förpackningsprocessen av MAPY VAC-enheten.

Witt-Gasetechnik skriver att hela processen är helt automatiserad och extremt snabb, vilket ger en sömlös och icke-destruktiv inline kvalitetskontroll.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance