Ny projektledare med fokus på förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 28 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Paper Province nye projektledare Peter Edberg ska ha speciellt fokus på förpackningsbranschen.

Värmlandsbaserade företagsklustret Paper Province, där numera även The Packaging Arena ingår, har fått en ny projektledare, som kommer att ha ett speciellt fokus mot förpackningsområdet.
Den nya projektledaren heter Peter Edberg och han har bland annat utbildat sig vid Brobygrafiska till projektledare och marknadsförare.

I sin tjänst vid Paper Province kommer Peter Edberg bland annat att leda ”Klimatsmart Innovation”, ett treårigt projekt, som beviljats 12,4 miljoner kronor för att säkerställa en hållbar och långsiktig regional plattform för innovation och utveckling inom skogsbaserade värdekedjor.

Som projektledare i Klimatsmart innovation kommer Peter Edbergs fokus främst att ligga på förpackningsindustrin och främjandet av innovationer och hållbar utveckling.

”Mitt övergripande mål är att underlätta för skogsbaserad industri i regionen. Det gör man på lite olika sätt, bland annat genom att främja innovationer. Vårt arbete är att söka svar på frågan vad vi ska använda skogen till i framtiden”, förklarar Peter.

I och med sammanslagningen och övertagandet av medlemmar från The Packaging Arena, har Paper Province breddat sin verksamhet och en av Peter Edbergs uppgifter blir att se över hur de nya medlemmarnas intressen på bästa sätt ska beaktas och att ta fram en plan för arbetet mot förpackningsbranschen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x