Ny lyxförpackningsmässa arrangeras i Milano 2017

PUBLICERAD: 18 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lyxiga förpackningar inom kosmetika|elektronik

”Packaging Première” är namnet på en ny mässa för lyxförpackningar, som arrangeras av italienska O.P.S. (Organizzazione Promozione Spazi srl). Första mässan äger rum i maj 2017.
Enligt arrangören kommer Packaging Première att bli en helt ny typ av förpackningsmässa, med specialdesignade montrar, där strikta enhetliga geometriska linjer och rationell design med stora visningsytor och specialutformad belysning ska ge besökarna en annorlunda upplevelse.

”Att belysa de bästa och mest innovativa aktörerna inom lyxförpackningsindustrin kräver ett nytt utställningskoncept som går bortom enbart bild och funktion. Detta är anledningen till att Packaging Première har fokuserat särskilt på layouten, för att göra sammankopplingen mellan utställare och besökare så effektiv som möjligt”, skriver O.P.S. i ett pressmeddelande.

Utställarna kommer att bestå av såväl tillverkare av färdiga lyxförpackningar inom områden som kosmetika, sprit- och vindrycker, tobak, elektronik, mm., mm men även producenter av högkvalitativa förpackningsmaterial, konverterare och företag inom specialprocesser.

Utställningsplats blir The Mall, som är belägen i den hypermoderna stadsdelen Porta Nuova i Milano och den första mässan arrangeras 16 – 18 maj 2017.

Mer info finns på mässan hemsida. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432