Monica Pasanen blir ny finanschef i Rottneros

PUBLICERAD: 19 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Monica Pasanen blir ny finanschef i Rottneros AB.

Rottneros har utsett Monica Pasanen till ny finanschef för koncernen efter  Krister Lindgren, som har varit interim CFO sedan 2013. Monica Pasanen kommer närmast från Stora Enso, där hon är ansvarig för Supply Chain inom affärsenheten Consumer Board.

Monica Pasanen har mer än 20 års erfarenhet av olika chefspositioner inom såväl ekonomi-­ som marknadssidan på Stora Enso samt från pakistanska Bulleh Shah Packaging (Pvt) Ltd. Hon tillträder senast den 1 februari 2017. Krister Lindgren kommer att fortsätta som CFO till dess.

”Det är mycket glädjande att Monica Pasanen accepterat tjänsten som ny CFO i Rottneros. Hon är en stark ledare med en gedigen erfarenhet inom den internationella skogsindustrin. Med sin bakgrund inom såväl ekonomi- som marknadsfunktionen blir Monica en nyckelperson i arbetet med att utveckla Rottneros inom ramen för vår tillväxtstrategi. Samtidigt vill jag tacka Krister Lindgren för de viktiga insatser han gjort för Rottneros, sedan han tillträdde 2013”, säger Lennart Eberleh, VD och koncernchef för Rottneros.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor