Lexit förstärker med förvärvet av Etikettforum i Trondheim

PUBLICERAD: 9 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

John Olav Raanes, tidigare ensamägare till Etikettforum i Trondheim, är nöjd med försäljningen till Lexit Group. (Bild Lexit Group)|Leif Persson är VD för Lexit Group Sweden och chef för koncernens etikettverksamhet. (Bild Lexit Group)

Skandinaviska etikett- och märkningskoncernen Lexit Group förvärvar företaget Etikettforum AS i Trondheim och stärker därmed den samlade satsningen i Mellan- och Nordnorge. Verksamheten kommer att samordnas med Lexits huvudtryckeri i svenska Mölnlycke.

Lexit skriver i ett pressmeddelande att Etikettforum har en årlig omsättning på ca sex miljoner norska kronor och att de har tre anställda. Samtliga anställda kommer att arbeta vidare och tidigare ägaren John Olav Raanes kommer även fortsättningsvis att ha det övergripande ansvaret för den dagliga verksamheten och rapportera till Leif Persson, VD för Lexit Group Sweden AB och chef för Lexits etikettverksamhet.

”Jag har länge velat att den verksamhet jag byggt upp de senaste tio åren ska fortsätta och växa tillsammans med en stor och seriös aktör som Lexit. Jag är väldigt nöjd och motiverad för ytterligare insatser”, säger John Olav Raanes i en kommentar till affären.

Enligt Lexit har Etikettforum en modern maskinpark, är starka på digitaltryck och kan erbjuda snabba leveranser av små serier.

Leif Persson är VD för Lexit Group Sweden och chef för koncernens etikettverksamhet. (Bild Lexit Group)

”Med detta förvärv kommer Lexit att stärka sin position som en av de ledande aktörerna på etikettmarknaden genom ökad kapacitet och flexibilitet utöver lokal närvaro och närhet till kunderna”, skriver Lexit i pressmeddelandet.

På sikt planeras att samlokalisera tryckeriet i Trondheim med Lexits filialkontor i Tiller/Trondheim, för att kunna uppfylla ambitionerna om stark tillväxt i framtiden. Etikettsäljteamet har redan fördubblats genom nyanställning av två etikettförsäljare, som kommer att vara på plats i januari.

”Vi är mycket nöjda med att förvärva Etikettforum. John Olav och hans personal gör ett mycket bra jobb med hög service till sina kunder. Vi vill självklart utveckla och växa den här verksamheten och vara närmare våra kunder där det behövs”, säger Leif Persson, VD Lexit Group Sweden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x