Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD

PUBLICERAD: 5 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD för att engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag.

Efter 15 år som VD lämnar Johan Ununger Saltå Kvarn. I fortsättningen ska han ägna sig åt hållbarhetsfrågor.
”Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som VD och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta att arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden”, säger Johan Ununger.

Johan Ununger är ordförande i Organic Sweden och räknar med att öka sitt engagemang där. Bland annat ska man på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan, för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi. Johan är också ordförande och delägare i ett företag, som arbetar med klimatkompensation. Framöver räknar han även med att arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet. 

Så här säger Jan Samuelson, som är styrelseordförande i Saltå Kvarn:
”Johan Ununger har under alla åren gjort ett unikt arbete med att bygga upp Saltå Kvarn som företag och dess varumärke. Han har, tillsammans med medarbetarna, utvecklat en genuint trovärdig verksamhet, som älskas av väldigt många konsumenter, som inspirerat många i livsmedelsbranschen och som lockat upprepade besök från kungahuset, svenska politiker, prins Charles och till och med lett till toppmöte med europeiska regeringschefer.”

Sedan år 2002, då Johan Ununger tillträdde som VD, har Saltå Kvarn haft en mycket stark utveckling både vad gäller företagets storlek och varumärkets position. Under senare år har Johan Ununger lett ett arbete med att förnya och renodla verksamheten och förbereda Saltå Kvarn för en ny fas i utvecklingen.

Saltå Kvarn startar nu en rekryteringsprocess för att tillsätta en ny VD. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad VD som tillsätts ur styrelsen. 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x