Han blir ny koncernchef och VD i Rottneros AB

PUBLICERAD: 20 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lennart Eberleh har utsetts ny VD och koncernchef för Rottneros AB.|Per Lundeen lämnar tjänsten som t.f. VD och koncernchef i Rottneros

Styrelsen för Rottneros AB har utsett Lennart Eberleh till ny VD och koncernchef för Rottneros AB.
Lennart Eberleh kommer närmast från BillerudKorsnäs där han är affärsområdeschef för Corrugated Solutions, ett av BillerudKorsnäs tre affärsområden. Lennart har mer än 20 års erfarenhet av olika chefspositioner inom pappersindustrin, bland annat inom Stora, Billerud och BillerudKorsnäs. Lennart är civilingenjör från Technical University Braunschweig.

”Vi är många, som har följt Lennarts framgångar under åren, och vi är mycket nöjda över att ha rekryterat en person, som har såväl stor kompetens inom pappersindustrin som gedigna erfarenheter av affärsmannaskap”, säger Rune Ingvarsson, styrelseordförande i Rottneros AB.

”Lennart är definitivt rätt person att fortsätta arbetet med vår långsiktiga industriella plan Agenda 500 och att utveckla Rottneros strategi ytterligare. Det känns mycket bra att lämna över till honom”, säger Per Lundeen, tillförordnad VD och koncernchef.

Lennart Eberleh kommer att tillträda senast 1 oktober 2016 och till dess kommer Per Lundeen att fortsätta som VD. Per gick in i VD-rollen i november 2014 efter att ha suttit i styrelsen för Rottneros AB sedan 2013.

”Vi är mycket tacksamma för det arbete Per har utfört. Under hans ledarskap har Rottneros utvecklats till ett mycket lönsamt och finansiellt starkt företag. Vi är också glada över att Per kommer att ställa sig till förfogande för fortsatt styrelsearbete i Rottneros AB”, säger Rune Ingvarsson.

”Vi tackar Lennart för den stora insats han gjort som chef för Corrugated Solutions och som har varit ytterst värdeskapande för bolaget och våra kunder. Vi är förstås glada för Lennarts skull och önskar honom lycka till i sina nya utmaningar. Detta är ytterligare ett exempel på BillerudKorsnäs förmåga att skapa värde, i detta fall på det individuella planet!”, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs VD och koncernchef. 

En process för att rekrytera en efterträdare till Lennart Eberleh i BillerudKorsnäs har inletts och fram till dess att den processen är klar arbetar han kvar, dock längst till 1 oktober 2016.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x