Gaia öppnar säljkontor i Europa

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Gaia Biomaterials växlar upp med ett nytt säljkontor i Europa. De ser stor efterfrågan på deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer.

Gaia Biomaterials vd Peter Stenström ser deras nyöppnade säljkontor i Belgien som en naturlig utveckling.

Förbud och restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast är på gång i flera europeiska länder. Frankrike har exempelvis redan satt ner foten. Där börjar ett förbud gälla från och med 2020 mot olika engångsprodukter som tallrikar, koppar och bestick tillverkade av konventionell plast. Redan har ett förbud klubbats mot plastkassar av konventionell plast i matbutikerna. I och med detta ser Gaia Materials affärsmöjligheter med deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer. Nu öppnar de ett nytt försäljningskontor i Belgien för att ha nära till hands på marknaderna i bland annat Tyskland, Frankrike och Belgien.

– Plastgranulat av Biodolomer är en utmärkt bas för alla kortlivade plastprodukter, särskilt förpackningar och påsar – på grund av dess egenskaper som biologiskt nedbrytbart och låga koldioxidavtryck, säger Steven Van Den Hende på Gaia Biomaterials nyöppnade belgiska kontor.

Gaia Biomaterials ser framför sig en positiv utveckling på produkter  tillverkade av Biodolomer-plastgranulatet och satsar nu stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial. Gaia Biomaterials vd Peter Stenström säger att efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och att företaget därför behöver vara på plats med deras erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet.

– Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx