Gaia öppnar säljkontor i Europa

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Gaia Biomaterials växlar upp med ett nytt säljkontor i Europa. De ser stor efterfrågan på deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer.

Gaia Biomaterials vd Peter Stenström ser deras nyöppnade säljkontor i Belgien som en naturlig utveckling.

Förbud och restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast är på gång i flera europeiska länder. Frankrike har exempelvis redan satt ner foten. Där börjar ett förbud gälla från och med 2020 mot olika engångsprodukter som tallrikar, koppar och bestick tillverkade av konventionell plast. Redan har ett förbud klubbats mot plastkassar av konventionell plast i matbutikerna. I och med detta ser Gaia Materials affärsmöjligheter med deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer. Nu öppnar de ett nytt försäljningskontor i Belgien för att ha nära till hands på marknaderna i bland annat Tyskland, Frankrike och Belgien.

– Plastgranulat av Biodolomer är en utmärkt bas för alla kortlivade plastprodukter, särskilt förpackningar och påsar – på grund av dess egenskaper som biologiskt nedbrytbart och låga koldioxidavtryck, säger Steven Van Den Hende på Gaia Biomaterials nyöppnade belgiska kontor.

Gaia Biomaterials ser framför sig en positiv utveckling på produkter  tillverkade av Biodolomer-plastgranulatet och satsar nu stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial. Gaia Biomaterials vd Peter Stenström säger att efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och att företaget därför behöver vara på plats med deras erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet.

– Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland.

Läs vidare

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Ny svensk forskning möjliggör att pappersfiber kan återvinnas fler gånger

Ett av problemen med pappersåtervinning är att fibern blir stelare vid avvattning och torkning vilket kallas förhorning. Detsamma händer också exempelvis disktrasor, vilka blir stelare med tiden. Ny forskning visar hur förhorning sker, kunskap som kommer ge möjlighet att återvinna pappersfibern många fler gånger jämfört med dagens fem till sju gånger.
BjornSjostrand-900

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Senaste nytt

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx