Gaia öppnar säljkontor i Europa

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Gaia Biomaterials växlar upp med ett nytt säljkontor i Europa. De ser stor efterfrågan på deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer.

Gaia Biomaterials vd Peter Stenström ser deras nyöppnade säljkontor i Belgien som en naturlig utveckling.

Förbud och restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast är på gång i flera europeiska länder. Frankrike har exempelvis redan satt ner foten. Där börjar ett förbud gälla från och med 2020 mot olika engångsprodukter som tallrikar, koppar och bestick tillverkade av konventionell plast. Redan har ett förbud klubbats mot plastkassar av konventionell plast i matbutikerna. I och med detta ser Gaia Materials affärsmöjligheter med deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer. Nu öppnar de ett nytt försäljningskontor i Belgien för att ha nära till hands på marknaderna i bland annat Tyskland, Frankrike och Belgien.

– Plastgranulat av Biodolomer är en utmärkt bas för alla kortlivade plastprodukter, särskilt förpackningar och påsar – på grund av dess egenskaper som biologiskt nedbrytbart och låga koldioxidavtryck, säger Steven Van Den Hende på Gaia Biomaterials nyöppnade belgiska kontor.

Gaia Biomaterials ser framför sig en positiv utveckling på produkter  tillverkade av Biodolomer-plastgranulatet och satsar nu stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial. Gaia Biomaterials vd Peter Stenström säger att efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och att företaget därför behöver vara på plats med deras erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet.

– Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland.

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax