Gaia öppnar säljkontor i Europa

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Gaia Biomaterials växlar upp med ett nytt säljkontor i Europa. De ser stor efterfrågan på deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer.

Gaia Biomaterials vd Peter Stenström ser deras nyöppnade säljkontor i Belgien som en naturlig utveckling.

Förbud och restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast är på gång i flera europeiska länder. Frankrike har exempelvis redan satt ner foten. Där börjar ett förbud gälla från och med 2020 mot olika engångsprodukter som tallrikar, koppar och bestick tillverkade av konventionell plast. Redan har ett förbud klubbats mot plastkassar av konventionell plast i matbutikerna. I och med detta ser Gaia Materials affärsmöjligheter med deras bionedbrytbara bioplast Biodolomer. Nu öppnar de ett nytt försäljningskontor i Belgien för att ha nära till hands på marknaderna i bland annat Tyskland, Frankrike och Belgien.

– Plastgranulat av Biodolomer är en utmärkt bas för alla kortlivade plastprodukter, särskilt förpackningar och påsar – på grund av dess egenskaper som biologiskt nedbrytbart och låga koldioxidavtryck, säger Steven Van Den Hende på Gaia Biomaterials nyöppnade belgiska kontor.

Gaia Biomaterials ser framför sig en positiv utveckling på produkter  tillverkade av Biodolomer-plastgranulatet och satsar nu stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial. Gaia Biomaterials vd Peter Stenström säger att efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och att företaget därför behöver vara på plats med deras erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet.

– Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006