Franska lyxhuset Chanel investerar i finska Sulapac

PUBLICERAD: 11 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Sulapacs material har visat sig lämpligt till exempelvis kosmetikaförpackningar, vilket troligen bidragit till att franska kosmetikhuset Chanel nu investerat i Sulapac.|Sulapacs VD och grundare Suvi Haimi välkomnar Chanel som investerare i företaget.

Finska Sulapc Oy, som utvecklat ett biobaserat förpackningsmaterial, knyter alltfler partners och investerare till sig. Senast i raden är franska lyx- och kosmetikhuset Chanel, som därmed blir den första investeraren från kosmetikaindustrin.

Sulapac är listat bland de 100 hetaste start-up-företagen i Europa av Wired Magazine och med sitt nya förpackningsmaterial, tillverkat av träflis och naturliga, organiska bindemedel, vill man bidra till att minska användningen av oljebaserad plast och möta konsumenternas önskan om miljövänligare produkter och förpackningar.

”Vi är glada att kunna välkomna Chanel bland våra partners och investerare. Chanel representerar det mest krävande lyxsegmentet och de vill nu satsa på de senaste hållbara materialen och tekniska innovationerna”, kommenterar Sulapacs VD och grundare Suvi Haimi.

Bland tidigare investerare till Sulapac kan nämnas Lifeline Ventures, Ardent Venture, Planvest och Business Finland m fl. Sulapac har också fått bidrag från EU:s program Horizon 2020.

Bland Sulapacs samarbetspartners kan exempelvis nämnas Stora Enso, som nyligen presenterade ett biologiskt nedbrytbart sugrör, som man utvecklat av Sulapacs material. LÄS HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x