Flint inför speciell avgift för tryckfärger med lösningsmedel

PUBLICERAD: 2 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Flint Groups europeiska division för förpackningsanpassade tryckfärger inför nu en speciell tilläggsavgift för lösningsmedelsbaserade färger och beläggningar.|

Flint Group Packaging Inks Europe meddelar att man infört en speciell avgift i Europa för lösningsmedelsbaserade tryckfärger och coatings från och med den 1 april. Enligt Flint har avgiften införts på grund av den förvärrade globala ekonomiska situation, som orsakats av Covid-19-pandemin.

Flint skriver i ett pressmeddelande att den nuvarande ekonomiska utvecklingen sätter ett ohållbart tryck på försörjningskedjan för förpackningsfärger och beläggningar.

”Vi hoppas att tilläggsavgiften endast blir en tillfällig åtgärd”, säger Kim Melander. (Bild Flint Group)

”Leveranser i ett antal råvarukategorier, särskilt lösningsmedel, skärps och kostnaderna stiger snabbt, när marknaden blir mer begränsad. Godsbegränsningar för alla transportsätt resulterar dessutom i högre kostnader”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vad som också påverkar den ekonomiska utvecklingen är en ökande frånvaro och sjukdom på företagets alla enheter och störningar i alla leveranskedjor. I vissa fall tvingas kunder acceptera alternativa produkter för att säkerställa kontinuitet i leveranserna.

”Den förvärrade globala situationen orsakad av Covid-19-pandemin har en betydande inverkan på vår verksamhet, men våra anläggningar fortsätter konsekvent att leverera trots stora störningar i leveranskedjan. Men produktionen sker till en betydande kostnad, som vi hittills har burit ensamma. Vi är optimistiska att denna extra tilläggsavgift endast blir en tillfällig åtgärd”, säger Kim Melander, VD för Flint Group Packaging Inks Europe.

Sedan tidigare har konkurrerande tryckfärgsproducenterna Sun Chemical och Siegwerk infört liknande extra tilläggsavgifter på grund av den negativa utvecklingen orsakad av Covid-19-pandemin.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x