Den ideala stekpåsen för den bekväme grillaren...

PUBLICERAD: 15 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Siranes ”Sira-Cook Supreme cooking bag” kan läggas direkt på grillen.|”Med vår stekpåse blir det inget spill

Brittiska förpackningstillverkaren Sirane Ltd, med huvudsäte i Telford, har utvecklat en speciell stekpåse, som kan användas såväl på grillen som i en konventionell ugn.
Siranes ugns-/grillpåse, som fått namnet ”Sira-Cook Supreme cooking bag” ingår i företagets nyligen lanserade kampanj “Bags of Ideas” och den är enkel att använda, lätt att öpnna och sägs enligt tillverkaren tillaga maten perfekt. Den kan ocskå användas på i stort sett alla typer av värmekällor, från ugnar och heta hällar till att placeras direkt på grillen!

”Vår stekpåse har så många potentiella användningsområden och många fördelar – inte minst det faktum att konsumenten kan välja att tillaga sin mat på grillen  eller i ugnen beroende på hur vädret är!”, säger Siranes VD Simon Balderson.

Den speciella foliepåsen, som är försedd med en värmetålig transparant plastöversida, är utformad så att den tåler direkt värme, exempelvis från en gas- eller kolgrill och den gör att tillagat kött, fisk, grönsaker,. etc. behåller mörhet, safter och smaker. En annan fördel är att leverantörer av kött, fågel, fisk, etc., kan förpacka sina produkter direkt i påsen och på så vis sälja ett helt färdigt ”grillpaket” över disk.

”För konsumenten innebär det att han eller hon slipper hantera maten. Inget spill, inget kladd med kryddor och marinader och ingen disk! Bara att lägga påsen på grillen eller i ugnen och invänta det goda slutresultatet” säger Simon Balderson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex