Den ideala stekpåsen för den bekväme grillaren...

PUBLICERAD: 15 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Siranes ”Sira-Cook Supreme cooking bag” kan läggas direkt på grillen.|”Med vår stekpåse blir det inget spill

Brittiska förpackningstillverkaren Sirane Ltd, med huvudsäte i Telford, har utvecklat en speciell stekpåse, som kan användas såväl på grillen som i en konventionell ugn.
Siranes ugns-/grillpåse, som fått namnet ”Sira-Cook Supreme cooking bag” ingår i företagets nyligen lanserade kampanj “Bags of Ideas” och den är enkel att använda, lätt att öpnna och sägs enligt tillverkaren tillaga maten perfekt. Den kan ocskå användas på i stort sett alla typer av värmekällor, från ugnar och heta hällar till att placeras direkt på grillen!

”Vår stekpåse har så många potentiella användningsområden och många fördelar – inte minst det faktum att konsumenten kan välja att tillaga sin mat på grillen  eller i ugnen beroende på hur vädret är!”, säger Siranes VD Simon Balderson.

Den speciella foliepåsen, som är försedd med en värmetålig transparant plastöversida, är utformad så att den tåler direkt värme, exempelvis från en gas- eller kolgrill och den gör att tillagat kött, fisk, grönsaker,. etc. behåller mörhet, safter och smaker. En annan fördel är att leverantörer av kött, fågel, fisk, etc., kan förpacka sina produkter direkt i påsen och på så vis sälja ett helt färdigt ”grillpaket” över disk.

”För konsumenten innebär det att han eller hon slipper hantera maten. Inget spill, inget kladd med kryddor och marinader och ingen disk! Bara att lägga påsen på grillen eller i ugnen och invänta det goda slutresultatet” säger Simon Balderson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}