Danska Scanket och Labelsupply blir del av Optimum Group

PUBLICERAD: 3 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Till höger Poul Vium – Sales Director Scanket A/S och till vänster Martin Fundal – General Manager i samma företag.

Danska Scanket and Labelsupply, två specialister inom produktion av självhäftande etiketter, blir en del av Optimum Groups nordiska plattform. Den nuvarande ledningen för Scanket och Labelsupply kommer att förbli på plats inom organisationen.

Scanket och Labelsupply passar väl in i Optimum Groups europeiska tillväxtambitioner och kommer att utöka Optimum Groups närvaro i Norden avsevärt. Som en del av Optimum Group kommer Labelsupply och Scanket att kunna betjäna sina kunder bättre genom ökad kapacitet, ett bredare utbud av självhäftande etiketter och flexibla förpackningslösningar och ökad leveranssäkerhet som en del av en internationell tryckgrupp.

Optimum Group och stärker nu sin position som en ledande aktör i norra Europa inom etiketter och flexibla förpackningslösningar, inklusive tryckta och vita självhäftande etiketter, tejp, krymphylsor, bandning, flerskiktsetiketter och flexibel förpackning. Med tillägget av Scanket och Labelsupply består Optimum Group nu av fjorton medlemsföretag belägna i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Danmark, där varje medlemsföretag har sin egen produkt / marknadskombination.

”Både Scanket och Labelsupply har utvecklats väl de senaste åren och uppnått en betydande tillväxt baserad på ett starkt och dedikerat team av medarbetare och genom att investera i mer kapacitet”, säger Lars Ole Nauta, VD för Optimum Group Nordic.

Ruud Zantman, VD för Optimum Group: ”Vi är glada att ta nästa steg i Norden och välkomnar både Labelsupply och Scanket till gruppen. De digitala funktionerna och avancerade etiketter som erbjuds av båda företagen är ett utmärkt komplement till vår plattform”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x