Danska Scanket och Labelsupply blir del av Optimum Group

PUBLICERAD: 3 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Till höger Poul Vium – Sales Director Scanket A/S och till vänster Martin Fundal – General Manager i samma företag.

Danska Scanket and Labelsupply, två specialister inom produktion av självhäftande etiketter, blir en del av Optimum Groups nordiska plattform. Den nuvarande ledningen för Scanket och Labelsupply kommer att förbli på plats inom organisationen.

Scanket och Labelsupply passar väl in i Optimum Groups europeiska tillväxtambitioner och kommer att utöka Optimum Groups närvaro i Norden avsevärt. Som en del av Optimum Group kommer Labelsupply och Scanket att kunna betjäna sina kunder bättre genom ökad kapacitet, ett bredare utbud av självhäftande etiketter och flexibla förpackningslösningar och ökad leveranssäkerhet som en del av en internationell tryckgrupp.

Optimum Group och stärker nu sin position som en ledande aktör i norra Europa inom etiketter och flexibla förpackningslösningar, inklusive tryckta och vita självhäftande etiketter, tejp, krymphylsor, bandning, flerskiktsetiketter och flexibel förpackning. Med tillägget av Scanket och Labelsupply består Optimum Group nu av fjorton medlemsföretag belägna i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Danmark, där varje medlemsföretag har sin egen produkt / marknadskombination.

”Både Scanket och Labelsupply har utvecklats väl de senaste åren och uppnått en betydande tillväxt baserad på ett starkt och dedikerat team av medarbetare och genom att investera i mer kapacitet”, säger Lars Ole Nauta, VD för Optimum Group Nordic.

Ruud Zantman, VD för Optimum Group: ”Vi är glada att ta nästa steg i Norden och välkomnar både Labelsupply och Scanket till gruppen. De digitala funktionerna och avancerade etiketter som erbjuds av båda företagen är ett utmärkt komplement till vår plattform”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax