Bläck som fäster på feta livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 26 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Inkjet-bläcket Linx 1063 är lämpligt för bläckstråleskrift på oljiga eller feta livsmedelsförpackningar.

ACT Logimark lanserar ett nytt skrivarbläck, som klarar applicering på feta och oljiga ytor och därför är speciellt lämpligt inom livsmedelsområdet.
Det svarta bläcket, som fått beteckningen Linx 1063, är avsett för bläckstråleskrivarna i serien Linx 8900 CIJ (Continuous Ink Jet) och är speciellt framtaget för att genomtränga tunna lager av fett och kondens på plast- och glasförpackningar.

ACT Logimarks skriver i ett pressmeddelande att Linx 1063 innehåller en svart färg, som ger utmärkt kontrast och läsbarhet på transparenta eller svagt färgade material. Bläckets speciella formula gör det möjligt för skrivare att koda genom tunna lager av olja, fett eller kondens, och att även bevara skriftkvaliteten om koden utsätts för påverkan av olja, fett eller kondens senare i produktionsprocessen.

Bläcket är därför särskilt lämplig för livsmedelsförpackningar och typiska användningsområden är förpackningar för produkter som smör, margarin, charkuteripålägg, kött, mejeriprodukter, m fl. Bläcket har en torktid på endast en till två sekunder och det motstår kemikalier, syror, alkalier, tvättmedel, bensin och vatten.

Förutom glas och ett brett spektrum av plaster är Linx 1063 även lämpligt för applicering på andra material, exempelvis metall.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432