ACT Logimark förvärvar RFID-specialisten Hrafn

PUBLICERAD: 1 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

ACT Logimarks VD Morten Mathiesen är nöjd med förvärvet av Hrafn AS.|Hrafns grundare Geir Vevle ”följer med” i köpet.

Norska märknings- och spårningsföretaget ACT Logimark AS köper bolaget Hrafn AS och stärker därmed sin position som leverantör av logistiklösningar baserade på streckkoder och RFID-teknologi.
ACT Logimark skriver i ett pressmeddelande att Hrafns grundare och CTO, Geir Vevle, följer med till ACT och han kommer där att ansvara för uppbyggnaden av en ny enhet inom ACT-gruppen med inriktning på RFID-teknik för leveranskedjor. Med sig i det arbetet kommer han att få ACT:s utvecklingsavdelning, som har utvecklat ACT:s spårnings- och rapporteringsplattform LogiFlow®.

ACT Logimarks VD Morten Mathiesen har varit pådrivande för att få köpeavtalet med Hrafn på plats och han välkomnar speciellt Geir Vevle till ACT Logimark.
”Geir är en välutbildad och kunnig person, särskilt på RFID-området, och han kommer att bli en viktigt medarbetare och en resurs i våra ansträngningar att utveckla ACT Logimark”, säger Morten Mathiesen.

ACT Logimarks skriver att sedan starten 2009 har Hrafn hjälpt kunder i många industrier med avancerade lösningar baserade på RFID. Hrafn har haft sitt huvudfokus inom detaljhandeln och har tillsammans med viktiga aktörer i brachen och forskningsinstitut tagit fram lösningar för automatisering och effektivisering av varuflödet. Hrafn har fått ett gott rykmte på RFID-marknaden och framstår som en ledande specialist i Norden inom RFID.

I avtalet med Hrafn ingår att ACT övertar Hrafns alla kundengagemang samt de produkter, som utvecklats. Varumärket Hrafn kommer att även fortsättningsvis att finnas.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x