Viral succé för satirisk video om hur man väljer rätt förpackning...

PUBLICERAD: 20 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Jimmy Rees video – där han spelar mot sig själv – om hur en ”förpackningsstrateg” bestämmer förpackningsform till olika livsmedelsprodukter är skrattframkallande och satirisk och har redan fått miljontals visningar!

Australiske komikern och TV-värden Jimmy Rees har producerat treminuters videon ”The Guy Who Decides Packaging”, som på rekordtid blivit en viral succé på sociala medier.

Jimmy Rees är välkänd i Australien som komiker, TV-värd och medgrundare till medieproduktionsbolaget Transported™. Han har också i flera år spela in korta, humoristiska videosnuttar om företeelser och ”fenomen” i människors dagliga liv.

En av hans senaste videos handlar alltså om hur ”branschen” väljer rätt förpackning till våra vanligaste livsmedel och en del andra produkter – och det är en satirisk och skrattframkallande (med en allvarlig underton) uppräkning av den djungel av förpackningslösningar och -varianter, som fyller våra hem och kylskåp – och hur ”godtyckligt” det kan tyckas att valet av förpackning går till…

Videon publicerades på Jimmy Rees Facebook-sida den 17 november och den hade efter tre dagar fått nästan 15.000 kommentarer och 2,9 miljoner visningar!

Du kan se videon HÄR! Vi lovar att du kommer att le och skratta igenkännande – men kanske också (speciellt om du sysslar med förpackningsstrategi) få dig en liten funderare…

P.S. I skrivande stund ser vi att Jimmy Rees publicerat uppföljaren ”The Guy Who Decides Packaging Part 2”, enligt samma koncept som första videon. Även del 2 ser ut att bli en viral succé – på bara några timmar nådde den över 110.000 visningar..!
Se del 2 HÄR!

 

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x