Plastmaterial med 100% rPET tillverkas av brittiska Linpac

PUBLICERAD: 18 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med en ny extruder kan Linpac nu producera förpackningsmaterial som till 100 procent består av återvunnen PET.

Brittiska plastförpackningsföretaget Linpac Packaging, med huvudsäte i engelska Featherstone, meddelar att man nu kan leverera plastmaterial till förpackningar, som består av 100 procent återvunnen PET, så kallad rPET. Materialet produceras vid Linpacs anläggning i tyska Ritterhude. Linpac har investerat i en ny extruder, som inneburit att man kunnat öka mängden rPET från 93 procent till 100 procent i de monoplastark, som tillverkas i den tyska fabriken.

”Den tyska marknaden skiftar alltmer från polypropen till PET och då är det viktigt att vi kan möta kundernas ökande efterfrågan på produkter som är lätta, billigare och mer hållbara”, säger Adam Barnett, VD för Linpac, Northern Europe.

Den nya extrudern är en del av ett investeringsprogram på nio miljoner euro (ca  84 miljoner kronor) som Linpac genomfört de senaste åren vid sina två tyska anläggningar. Av investeringarna har tre miljoner euro använts till att utöka extruderings- och automationskapaciteten i Ritterhude.

”Att vi nu kan tillverka plastförpackningsmaterial bestående av 100 procent återvunnen PET är ett stort genombrott för oss och vår marknad i nordvästra Europa. Det möjliggör ett ännu större urval av plastförpackningsprodukter och gör att vi kan erbjuda dem de bästa förpackningslösningarna för kundernas applikationer”, säger Adam Barnett, som också menar att PET och rPET blir allt populärare som förpackningsmaterial i Europa, tack vare sin mångsidighet, sin låga vikt, sina goda barriäregenskaper och sin återanvändbarhet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy