Nordisk bägarinnovation till final i prestigefylld tävling

PUBLICERAD: 20 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards pappersbägare Lidloc

Metsä Boards pappersbaserade dryckesbägare Lidloc med integrerat förslutningslock , har utsetts till finalist i det prestigefyllda 2017 PPI Awards. 
Lidloc har en revolutionerande design och har därför utsetts till finalist i kategorin Packaging Innovation. Finalplatsen är en bekräftelse på att det är en banbrytande design av en pappersmugg och dess funktion. 

Lidlocs design är patentsökt och dess utformning baseras på en standardmugg, som viks och låses till ett integrerat lock. Genom den innovativa designen elimineras behovet av ett särskilt plastlock, vilket förändrar sättet att producera, använda och återvinna pappersmuggar. 

Lidloc är ett bra exempel på en av Metsä Boards experttjänst Packaging Analysis & Design. Tjänsten syftar till att stödja och samarbeta med kunder för att optimera förpackningar avseende varumärkesprofilering, hållbarhet och funktionalitet. 

PPI Awards arrangeras i år för nionde gången av RISI, det ledande informationsföretaget för den globala skogsindustrin.

Årets vinnare kommer att presenteras på PPI Awards galan den 29 november, vilken hålls på Royal Museums of Art and History i Bryssel.

Packnews har tidigare skrivit om Lidloc – läs HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432