Nomerade till priser

PUBLICERAD: 21 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Marvaco_EFIA_FTA_finals_2014_RGB_web

De finska förpackningstryckerierna RKW Finland och Pa-Hu Ltd har i samarbete med Repro och klichéföretaget Marvaco Oy blivit nominerad till två olika flexotrycktävlingar med fyra olika bidrag.

På EIFA Printawards i Bolton England i mars, är RKW nominerat med en Koff Lite
förpackningsfilmsdekor tryckt med Full HD teknik levererad av Marvaco OY.
Det andra bidraget kommer från Pa-Hu Ltd som är nominerat med ett pallsvep för Hau Hau Champinon också det tryckt med full HD teknik.

På FTA Excellence in Flexography Award competition I Baltimore USA i April i år är återigen RKW nominerat, denna gång med ett bidrag för Carlsberg Falcon BBQ.
Det andra bidraget är en Prima Cat kartong dekor för Prima Pet premium Ltd tryckt av Pa-Hu Ltd. Bägge dekorerna är utförda i samarbete med Marvaco Oy.
Bägge trycktävlingarna får ett mycket stort antal bidrag från hela världen. Bidragen måste vara av absolut högsta kvalité för att kunna passera en rigorös analys av en kritisk jury.

Marvaco tillsammans med sitt systerföretag Linds Flexo i Helsingborg är pionjärer inom den nya kvalitetsökande tekniken Flat top dot.
2012 lanserade Linds Flexo sin lösning LUX och 2013 lanserade Marvoco Finland Full HD flexo. Denna teknik ökar kontrasten i bilderna, ger mer skärpa i tonade detaljer och ökar densityn i färgerna.

Två av bidragen är tryckt enbart med CMY, vilket också bevisar att FTD inte bra ökar tryckvalitén utan också kan minska behovet av antal färger utan att göra avkall på tryckkvaliten.

Finalisterna är tekniska innovatörer och har en hög kvalitè på många områden.
RKW Finland är kända för sin höga tryckkvalite och att alltid vara I framkant med ny teknik. Bägge bidragen från RKW är utförda med FTD teknik från Marvaco Oy.

Marvaco tillsammans med Linds Flexo AB det mest prisbelönta repro och klichéföretaget i den Nordiska regionen med över 20 internationella utmärkelser.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}