Digital etikettpress för lite mindre företag

PUBLICERAD: 3 april 2023
UPPDATERAD: 4 april
Label Discovery Panther är en instegspress.

Xeikon har nyligen lanserat en ny etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.

Även om det är en instegspress måste man vara beredd att betala 250 000 euro om man vill få in den i sin produktion. Det är ändå cirka 100 000 euro lägre än de billigaste digitalpressarna man har i sitt sortiment. Målgruppen är flexo- eller offsettryckare som ännu inte investerat i inkjet. Många av dem är redan kunder till Flint Group, där Xeikon ingår, via köp av plåtar och färg. Pressen har en hastighet på 50 meter i minuten.

– Det finns en växande marknad för denna typ av digitalpressar. Många etikettillverkare behöver inte kunna tillverka mycket komplexa etiketter utan nöjer sig med fyra färger, säger Filip Weymans, vp för den globala marknadsföringen.

– Vi har fått ett positivt gensvar från branschen inte minst tack vare produktiviteten och vi söker oss nu till potentiella kunder som inte är nöjda med sin termotryckteknik.

En annan nyhet är SX30000 som visades för första gången på Hunkeler Innovations Day, och det är en press som följer samma tanke. Den jobbar i en hastighet på 30 meter per minut vilket är betydligt långsammare än andra inkjetpressar på marknaden men det är samtidigt en mycket billigare press. Den här pressen vänder sig dock inte till etikettindustrin, den är mer inriktad på tryck av böcker på standardpapper.

Läs vidare

Sealed Air introducerar portfölj med tjänster

Med en ny produktportfölj kallad prismiq har Sealed Air skapat en förpackningslösning som sammanför designtjänster, digitaltryck och "smarta förpackningar".
sealed airx

Konica Minolta och MGI samarbetar om inkjet spot UV-lack

Konica Minolta har lanserar nu AccurioShine 3600 inkjet spot UV-beläggning, som drivs av lackteknologi från MGI.
Konicax

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

C550 från HP digitaltrycker nittio meter wellpapp i minuten

HP lanserar nu en ny digital press riktad mot wellpappindustrin. Den jobbar i hastigheter upp till nittio meter i minuten.
PageWide_550C_01

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front