Modulär transportplattform belönas med iF Design Award

PUBLICERAD: 11 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Interrolls belönade modulära transportplattform.|Modulkonceptet innebär att transportbandet kan byggas upp helt enligt kundens behov.

Globala logistik- och materialhanteringsspecialisten Interroll, med huvudsäte i Schweiz, har belönats med det prestigefyllda priset iF Design Award 2015.
Interroll får utmärkelsen för sin moduluppbyggda plattform för transportband, som utmärks av kvalitet, flexibilitet och energisnålhet – och som dessutom alltså har en attraktiv design!

”Vi kunde inte ha fått en finare komplimang. Inte bara designavdelningen utan hela företaget har varit inblandat i utformningen och det här är helt klart en sporre för oss att fortsätta kombinera högsta prestanda med snygg och användarvänlig design”, säger Michael Kuhn, VD på Interroll Automation GmbH.

Interrolls transportsystem används för att styra och planera moderna materialflöden snabbt och effektivt. Genom att det är uppbyggt i moduler och man bara använder de delar, som behövs, så fungerar hela anläggningen mycket energieffektivt. Samtidigt är den tystgående och enkel att underhålla.

Interroll Group är en global producent av högkvalitetsprodukter och tjänster inom intern logistik. Företaget har cirka 23.000 kunder över hela världen. De viktigaste branscherna är leverans, paket- och posttjänster, flygplatser, livsmedel och distributionscenter. Huvudkontoret ligger i Sant’Antonino, Schweiz och Interroll har 31 företag och cirka 1.600 anställda över hela världen. Företaget grundades 1959.

iF Design Award, som delas ut av tyska iF Industrie Forum, är en internationellt välkänd kvalitetsstämpel, som belönar industridesign där funktion och utseende samverkar på bästa sätt.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium