Högkvalitativ linje för produktion av flexiblematerial

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 K2013 förhandsinformation

dsX_flexpack_line - red

Davis Standard är ett amerikanskt företag som nu expanderar med ett nytt center i Kina. Nästan hälften av företagets försäljning går till förpackningsmarknaden.

En nyhet som företaget presenterar på K 13 är en ny linje för produktion av flexible-material, Dsx Flex-pack.

– Vårt syfte var att skapa en högkvalitativ maskinlinje byggd på standardkomponenter. Det gör att vi kan hålla priset nere, endast 2- 2,5 miljoner euro mot närmare sex miljoner som är normalt för en maskin i den här storleken, berättar Andreas Kandt, CEO för Europa och Mellanöstern.

Detta koncept ska nu överföras till andra områden t ex sträckfilmmaskiner Dsx-Stretch som nu har en kapacitet på 1000 m/min av en försträckt film som endast är 6 my tjock.

I Europa jobbar företaget från Tyskland men säljstyrkan och tekniker täcker även Sverige.

Davis standard Low

Andreas Kandt

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx