Högkvalitativ linje för produktion av flexiblematerial

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 K2013 förhandsinformation

dsX_flexpack_line - red

Davis Standard är ett amerikanskt företag som nu expanderar med ett nytt center i Kina. Nästan hälften av företagets försäljning går till förpackningsmarknaden.

En nyhet som företaget presenterar på K 13 är en ny linje för produktion av flexible-material, Dsx Flex-pack.

– Vårt syfte var att skapa en högkvalitativ maskinlinje byggd på standardkomponenter. Det gör att vi kan hålla priset nere, endast 2- 2,5 miljoner euro mot närmare sex miljoner som är normalt för en maskin i den här storleken, berättar Andreas Kandt, CEO för Europa och Mellanöstern.

Detta koncept ska nu överföras till andra områden t ex sträckfilmmaskiner Dsx-Stretch som nu har en kapacitet på 1000 m/min av en försträckt film som endast är 6 my tjock.

I Europa jobbar företaget från Tyskland men säljstyrkan och tekniker täcker även Sverige.

Davis standard Low

Andreas Kandt

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}