Plast minskar klimatgaserna

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 Förhandsinformation

Ertl - low

Josef Ertl som är ordförande i föreningen för den tyska plastindustrin, WVK, menar att bland de stora uppgifterna för plastindustrin ligger minska energiförbrukningen och utsläppen av växthusgaser. Det kan ske genom ökad användning av plast, vilket leder till lägre vikter och därmed lägre energiåtgång vid exempelvis transporter.

Beträffande bioplaster framhåller han dilemmat att plast från biologiskt material kan konkurrera med att samma material kan användas till livsmedelsproduktion och enligt Josef Ertl är livsmedel till jordens svältande befolkning viktigare än att hitta nya råvarukällor för plastproduktion. (Förpackningarnas uppgift kan minska spillet av mat och därmed minska nöden för hungrande människor, men denna fråga hoppar Josef Ertl över i sin presentation från den föreningen för den tyska plastindustrin.)

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Lättare bearbeta bioplaster

VINNEX_Biopolymers_packaging

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx