Ny robotgeneration på K ’

PUBLICERAD: 23 augusti 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Wemo Linear robots 

WEMO presenterar en rad nyheter på årets K-mässa i Düsseldorf . Den nya robotgenerationen består av 3 modellserier,  E-X- & S-design, som  beroende på automationskrav. resulterar i mer kostnadseffektiva lösningar. Alla linjärrobotar är utrustade med AC servo motorer i alla 3 axlarna och uppbyggda för hög precision och extremt snabba rörelser.

En av nyheterna inom den nya robotgenerationen är E-design modellerna, som kännetecknas av kostanseffektiva investeringar, effektiva rörelser  och  låg energiförbrukning. Den nya robotserien består nu av 3 olika stolekar på robotar och har hanteringsvikter från 4 till 10 kg . Robotarna används främst som plockrobotar samt i kombination med kringutrustning. På K-mässan visas WEMO 6-5 E-Design i drift.

De helt nya X Design robotarna är framtagna för de mest flexibla och komplexa automations applikationerna, där det gäller att möta krav på maxiamal flexibilitet. Med ett brett optionsprogram kan man konfigurera robotarna med upp till 5 servodrivna axlar. Modellserien består av hela 8 olika storlekar på robomodeller. Hanteringsvikter från 5 kg upp till 75 kg vilket passar för formsprutmaskiner mellan 25-4000 tons låskraft.

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Lättare bearbeta bioplaster

VINNEX_Biopolymers_packaging

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy