Svenskt företag väljer Herma

PUBLICERAD: 12 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Herma-maskinen kan användas för att applicera etiketter dubbelsidigt eller med wrap-around etiketter på olika förpackningar.

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.

I samarbete med Hermas svenska och danska försäljningspartner PPS  har svenska Kryddhuset utökat sin förpackningslinje med etikettmaskinen 362E.

Fördelarna med den nya maskinen som Kryddhuset pekar ut är korta inställningstider som smidigt går att anpassa till olika produktformat. Produktsortimentet sträcker sig mellan 50 och 300 millimeter i höjd och mellan 30 och 120 millimeter i bredd.

– Kombinationen av hög precision, kompakthet, snabb konvertibilitet och bra prestanda till ett utmärkt pris var avgörande för vårt beslut, säger Paolo Labardi, vd och ägare till Kryddhuset, som ligger nära Göteborg.

– Den nya Herma-maskinen ger oss mycket frihet när det gäller etiketter eftersom den är mycket mångsidig och möjliggör snabba byten.

 

Hermas etikettmaskin 362E.

Kryddhuset menar att den nya investeringen kommer ge snabbare omställningar till olika produktkampanjer samt ökad försäljning för företagets kunder.

– En av våra kärnkompetenser är utvecklingen av nya produktidéer med kryddor, säger Paolo Labardi, vd och ägare till Kryddhuset, som ligger nära Göteborg.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax