Examen hos Broby Grafiska

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 24 mars

Brobygrafiska examensvecka är i full gång. På torsdag 26 mars är det Brobygrafiska inspirationsdag. På förmiddagen är det öppet hus och examensutställning på skolan och på eftermiddagen håller vi Symposium på Selma Spa+ där bland andra Margareta van den Bosch, chefsdesigner på H&M under 21 år, föreläser. På fredag 27 mars tar 25 studerande på yrkeshögskole-utbildningen Förpackningsdesigner examen. Nio har redan jobb och de andra har fullt upp med anställningsintervjuer.

– Brobygrafiska har förmånen att årligen under examensveckan få Sveriges främsta kreatörer som föreläsare. I år är en av dem Margareta van den Bosch som kom till H&M 1987. Under hennes ledning har bolaget gått från sju till över 100 designer. Blandningen av examen, föreläsningar och sedan få anställning ger en bra språngbräda till en utvecklande karriär. 9 av 10 får jobb inom sex månader efter examen, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig Brobygrafiska.

 

Brobygrafiska inspirationsdag 26 mars:

Examensutställning Förpackningsdesigner Y12. Öppet hus

När: kl 10-12

Var: Brobygrafiska, Svetasarevägen 3, Sunne

Symposium – Konsten att bygga starka varumärken

När: kl 13-17

Var: Selma Spa+, Sunne

Föreläsare: Margareta van den Bosch, Kreativ rådgivare H&M

Samira Bouabana, Grundare Hall of Femmes

Pernilla Eriksson, Art Director Cabomba

Mattias Börjesson, VD/Varumärkesstrateg The Studio

På fredag tar 25 studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner examen. Nio studerande har redan jobb. Två studerande har fått jobb som förpackningskonstruk­törer på IKEA of Sweden i Älmhult. En tjej ska börja på Garbergs Project i Stockholm och har av byrån fått stipendium för fortbildning på deras kontor i New York. En annan studerande ska tillbaka till Australien där hon gjorde sin praktik. Efterfrågan på förpackningsdesigners är stor och framtiden är ljus efter en examen på Brobygrafiska

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x