Examen hos Broby Grafiska

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 24 mars

Brobygrafiska examensvecka är i full gång. På torsdag 26 mars är det Brobygrafiska inspirationsdag. På förmiddagen är det öppet hus och examensutställning på skolan och på eftermiddagen håller vi Symposium på Selma Spa+ där bland andra Margareta van den Bosch, chefsdesigner på H&M under 21 år, föreläser. På fredag 27 mars tar 25 studerande på yrkeshögskole-utbildningen Förpackningsdesigner examen. Nio har redan jobb och de andra har fullt upp med anställningsintervjuer.

– Brobygrafiska har förmånen att årligen under examensveckan få Sveriges främsta kreatörer som föreläsare. I år är en av dem Margareta van den Bosch som kom till H&M 1987. Under hennes ledning har bolaget gått från sju till över 100 designer. Blandningen av examen, föreläsningar och sedan få anställning ger en bra språngbräda till en utvecklande karriär. 9 av 10 får jobb inom sex månader efter examen, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig Brobygrafiska.

 

Brobygrafiska inspirationsdag 26 mars:

Examensutställning Förpackningsdesigner Y12. Öppet hus

När: kl 10-12

Var: Brobygrafiska, Svetasarevägen 3, Sunne

Symposium – Konsten att bygga starka varumärken

När: kl 13-17

Var: Selma Spa+, Sunne

Föreläsare: Margareta van den Bosch, Kreativ rådgivare H&M

Samira Bouabana, Grundare Hall of Femmes

Pernilla Eriksson, Art Director Cabomba

Mattias Börjesson, VD/Varumärkesstrateg The Studio

På fredag tar 25 studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner examen. Nio studerande har redan jobb. Två studerande har fått jobb som förpackningskonstruk­törer på IKEA of Sweden i Älmhult. En tjej ska börja på Garbergs Project i Stockholm och har av byrån fått stipendium för fortbildning på deras kontor i New York. En annan studerande ska tillbaka till Australien där hon gjorde sin praktik. Efterfrågan på förpackningsdesigners är stor och framtiden är ljus efter en examen på Brobygrafiska

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx