Det blir inget interpack i februari

PUBLICERAD: 3 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Alltfler både utställare och presumtiva besökare gör tummen ner för den planerade interpack-mässan i Düsseldorf 25 februari till 3 mars 2021.

Kanske inte helt oväntat så har arrangörerna av interpack, Messe Düsseldorf, tvingats ställa in mässan.

interpack var planerade att starta den 25 februari efter att ha flyttats fram ett drygt halvår. Diskussionerna har gått varma i branschen kring om det verkligen är ansvarsfullt och möjligt att arrangera jättemässan då. Jodå, har Messe Düsseldorf sagt, men nu säger man ”Nein”. Det här meddelandet publicerades precis på mässans hemsida:

”Ultimately, however, feedback from our exhibitors has shown that the uncertainty is too great, and we are thus unable to host an interpack event that would meet the standards of a leading international trade fair.”
Wolfram N. Diener, CEO of Messe Düsseldorf

Mer info lär komma, men troligen är det den deadline som sattes till den 27 november för utställarna, där man fick en chans att kliva av utan att förlora alla pengar, som visat att det inte finns underlag för ett interpack värt namnet.

Läs vidare

Efter 62 år: Nu säljer Tetra Pak och lämnar Ryssland för gott

Tetra Pak meddelar att man avslutar en 62-årig närvaro i Ryssland och lämnar landet för gott! Verksamheterna säljs till lokala aktörer.
tetra-russia-utvald

Svenska Eson Pac har köpts upp av österrikiska Mayr-Melnhof

Svenska förpackningskonverteraren Eson Pac har förvärvats av österrikiska kartong- och papperskoncernen Mayr-Melnhof Group.
MM-Peter-utvald

Marie Samuelsson ny VD för förpackningsbolaget Ecolean

Marie Samuelsson har utsetts till ny VD för Ecolean. Hon efterträder Peter L Nilsson, som går i pension i juni 2022, efter mer än 15 år i företaget.
marie-ecolean-utvald

BillerudKorsnäs byter namn till Billerud efter köpet av Verso!

BillerudKorsnäs har slutfört köpet av USA-företaget Verso – och meddelar att man nu ska byta bolagsnamn till det enklare ”Billerud”!
billerud-christoph-04-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy