Marie Samuelsson ny VD för förpackningsbolaget Ecolean

PUBLICERAD: 4 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Marie Samuelsson blir ny VD för Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean. (Bild Assa Abloy)|Nuvarande VD Peter L Nilsson går i pension i juni efter 15 år i företaget. (Bild pressbild)|Fr.v. Styrelsens ordförande Arne Karlsson, tillträdande VD Marie Samuelsson och avgående VD Peter L Nilsson. (Bild Ecolean)|Marie Samuelsson blir ny VD för Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean. (Bild Assa Abloy)

Marie Samuelsson har utsetts till ny VD för Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean. Hon efterträder Peter L Nilsson, som går i pension i juni 2022, efter mer än 15 år i företaget.

Ecoelan skriver att Marie Samuelsson tillträder VD-rollen den 1 juni 2022 och att hon tar med sig flera decennier av industri- och seniorledarskapserfarenhet till sin nya position.

Nuvarande VD Peter L Nilsson går i pension i juni efter 15 år i företaget. (Bild pressbild)

Senast arbetade Marie som Market Region Manager på ASSA ABLOY, en leverantör av accesslösningar. Dessförinnan arbetade hon som Senior Vice President på Höganäs, en leverantör av tjänster och tillverkningsapplikationer till fordonsindustrin. Dessutom har Marie arbetat på Tetra Pak, SonyEricsson och ABB.

”Med Marie får vi en erfaren ledare med djup ingenjörskompetens och relevant branscherfarenhet. Vi är glada över att ha henne vid rodret för vår fortsatta expansion och ser fram emot att arbeta tillsammans. Å styrelsens vägnar vill jag tacka Peter för hans passion och hårda arbete för att driva Ecoleans framgång”, säger Ecoleans styrelseordförande Arne Karlsson.

”Det som lockade mitt intresse för Ecolean är idén om en verkligt hållbar affärsmodell. Inkodat i Ecoleans DNA använder man en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar. Företaget ligger i den tekniska framkanten av branschen och tillför verkligen något ny på marknaden, vilket imponerade på mig”, kommenterar Marie Samuelsson sin utnämning.

Fr.v. Styrelsens ordförande Arne Karlsson, tillträdande VD Marie Samuelsson och avgående VD Peter L Nilsson. (Bild Ecolean)

Peter L Nilsson utsågs till VD för Ecolean år 2007 och har lett företaget genom expansion till 30 länder över hela världen och etablering av produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Pakistan.

”Jag är mycket stolt över vad vi har uppnått under de senaste 15 åren och vill tacka teamet på Ecolean, som det har varit ett nöje att arbeta med. Jag välkomnar Marie, som jag vet kommer att tillföra en värdefull kompetens till Ecoleans tillväxtplaner. Det är min förhoppning att hon ska tycka att jobbet är lika spännande och givande som jag har gjort”, säger Peter L Nilsson.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx