Bygger bil på plastmässan

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K 2013 förhandsrapport

Sepro 5X Line LD low

 Sepro – en fransk tillverkare av robotar såväl av ledade som xyz -robotar. Efter K10 valde företaget att investera i ny utveckling. Det innebär att man nu ger kunderna fler valmöjligheter. Företaget bygger allianser, i Sverige med Plamako i Anderstorp.

Företaget samarbetar med Arburg och har gemensam produktion av en leksaksbil. I första steget matas hjulaxlarna in och plasthjulen gjuts på. Samtidigt produceras plastkarossen och alltihop sätts samman till en färdig bil av en och samma robot.

– Till en bil hör en isskrapa och den gjuter vi i en annan cell i vår monter med en formspruta från Sumitamo, berättar Jean Michel Renaudeau. Vd för Sepro.

– Sepro har utvecklat programmeringen av robotar så att vem som helst kan klara det, till och med jag kan visa hur man gör, berättar Marcus Klaputek, som ansvarar för bland annat den svenska marknaden.

Sepro Jean-Michel

Jean-Michel Renaudeau
 

Sepro Marcus low

Marcus Klaputek

 
 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex