World Star-vinnarna får sina diplom men ingen prisceremoni

PUBLICERAD: 18 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Vinnarna i 2020 års World Star kommer att få sina utmärkelse – men går miste om prisceremonin i Düsseldorf, som ställs in pga corona-viruset. (Bild WPO)

Organisationen World Packaging Organisation (WPO), som arrangerar den globala förpackningstävlingen World Star, ställer in årets prisutdelning, som skulle skett i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf i början av maj. Eftersom interpack är inställd på grund av corona-virusets härjningar, så går inte heller WPO:s prisceremoni World Star Award att genomföra.

Alla vinnare av förpackningstävlingar, arrangerade av olika länders nationella förpackningsförbund, (exempelvis vinnare i nordiska ScanStar-tävlingen), får deltaga i World Star, vilket också innebär att den högtidliga prisceremonin vanligtvis är en stor och myllrande sammankomst med förpackningsmänniskor från världens alla hörn.

Nu får World Star-vinnarna vackert stanna hemma i stället för att samlas i Düsseldorf i maj, som tänkt. Men de blir ändå inte utan sina priser – WPO meddelar att alla vinnare i stället kommer att få sina diplom och eventuella statyetter tillsända med post. Prisutdelningen ställts alltså in, men ändå inte…

Om allt går enligt planerna kommer årets inställda interpack att arrangeras i Düsseldorf i februari nästa år och då ska WPO den 26 februari hålla en förminskad version av årets inställda prisceremoni. Vid denna ceremoni kommer endast de, som tilldelats World Star Special Awards, att premieras.

WPO meddelar också att man på grund av corona-viruset ställer in alla de olika utbildningar, som man planerat runt om i världen under första halvåret 2020. Hur det ser ut inför hösten i år är ännu inte klart.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024