WestRock blir namnet på ny förpackningskoncern

PUBLICERAD: 19 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RockTenns VD Steve Voorhees blir VD i den nya koncernen.

I januari i år tillkännagav de båda USA-baserade förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation att man beslutat gå samman och bilda en gemensam koncern, med en beräknad årsomsättning på cirka 16 miljarder US-dollar (ca 133 miljarder kronor).
Fusionen är ännu inte helt klar – men det är däremot namnet på den nya koncernen. I ett pressmeddelande avslöjar de båda företagen att det nya bolaget kommer att heta WestRock Company och att det kommer att handlas på New York-börsen under kortnamnet WRK.

”Namnet WestRock bygger på de starkaste elementen i de båda företagsnamnen och är ett bevis på vår beslutsamhet att bygga vidare på den långa historia av framgång och tillväxt som präglat båda bolagen. WestRocks ambition är att vara den främsta partnern och en oöverträffade leverantör av pappers- och förpackningslösningar för våra kunder”, säger RockTenns VD Steve Voorhees, som blir VD i den nya koncernen.

Fusionen mellan RockTenn och MeadWestvaco förväntas bli genomförd under sommaren. Företagen har redan fått konkurrensgodkännande i USA och nu väntar man bara godkännande från andra berörda myndigheter samt från aktieägarna, vilket beräknas komma under juni månad.

Den första nyhetsartikeln om storfusionen mellan RockTenn och MeadWestvaco kan du läsa HÄR

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex