WEMA och Emballator köper förpackningsmaskintillverkare

PUBLICERAD: 16 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

PGP KM Service

Wexiö Maskinautomation, som i februari i år förvärvades av Emballatorgruppen, har köpt rörelsen i PGP KM Service av ägaren Gösta Pettersson. WEMA som har många års erfarenhet inom maskinbyggnation, programering, automation, felsökning samt service, tar nu över PGP;s affärskoncept samt den etablerade produkten Maskinlinjen Lina.

PGP, som är beläget i Hampetorp utanför Örebro, har i första hand arbetat med att utveckla förpackningsmaskiner och automation till små och medelstora företag i kak- & konfektyrsbranschen. Man har en egen produkt i Maskinlinjen Lina. Man har även utvecklat automationslösningar till flera tillverkande förpackningsbolag.

”Vi erhåller en egen produkt, som kompletterar vårt erbjudande och kan nu med Emballators hjälp utveckla både våra egna såväl som PGP:s koncept”, säger Sven Gerhardts, VD för WEMA.

Förvärvet av PGP innebär att WEMA och Emballator nu kan erbjuda en än mer bredare portfölj av maskinbyggnation och automation till samtliga parters kunder.

”WEMA och Emballator är de rätta aktörerna för att utveckla mitt koncept vidare. Jag vill tacka alla kunder och partners för ett gott samarbete under alla dessa år vi arbetat tillsammans”, säger Gösta Pettersson på PGP KM Service

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax