Wellplast och tyska Söhner ingår utvecklingssamarbete

PUBLICERAD: 14 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på produkter från tyska Söhner Kunststoffthechnic Gmbh.

Svenska Wellplast AB och tyska Söhner Kunststoffthechnic Gmbh har ingått ett samarbetsavtal som bland annat innebär ett tätt utvecklingssamarbete mellan bolagen. Det skriver Wellplast på sin hemsida.

Samarbetet innebär också att Wellplast får ensamrätt i Skandinavien och Finland på försäljning av Söhners produktsortiment i form av pallar, pallboxar och termoformade emballage och att Söhner i sin tur får tillgång till Wellplasts förpackningslösningar till sin kundbas i Europa.

Wellplast AB, som i fjol flyttade sitt huvudkontor och stora delar av sin produktion från Munka Ljungby till en nybyggd fabrikslokal i Åstorp, tillverkar industriemballage av sitt egenutvecklade förpackningsmaterial, som enkelt kan beskrivas som ett plastmaterial uppbyggt enligt samma princip som wellpapp. Produktsortimentet består av industriemballage för engångs- eller flergångsanvändning. Wellplast AB omsatte 125 miljoner kronor under 2018 och har cirka 75 anställda.

Söhner är en europeisk producent av stora lastbärare tillverkade av plast. De har ett brett sortiment av standardprodukter i form av stora plastpallar och pallboxar och tillverkar även kundanpassade produkter. Söhner Kunststofftechnic Gmbh har sitt säte i Schwaigern, Tyskland och omsätter cirka 65 miljoner euro per år och sysselsätter 350 anställda.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium