Wellplast AB har utnämnt sin första externa VD

PUBLICERAD: 16 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Stefan Bojgren är ny VD på Wellplast AB.

Styrelsen i förpackningstillverkaren Wellplast AB i skånska Munka Ljungby meddelar att man utsett Stefan Bojgren till ny VD i företaget. Wellplast har sedan starten 1999 letts av grundarna, varför det är första gången bolaget får en extern VD.
Stefan Bojgren kommer närmast från Bewi-gruppen, där han bland annat som VD och affärsutvecklare under 10 år spelat en avgörande roll för att göra gruppen till en av de marknadsledande i Norden inom EPS och EPP. Bewi Gruppen omsätter idag över två miljarder kronor.

”Det är med stor spänning och mycket energi i kombination med höga målsättningar och samtidigt stor ödmjukhet, som jag ser fram emot att nu få vara en del av Wellplast och att få leda bolaget in i nästa fas”, säger Stefan Bojgren i en kommentar till sin utnämning.

Wellplast AB har de senaste åren haft en kraftig tillväxt och styrelsen har under en tid fokuserat arbetet med företagets strategi för att kunna upprätthålla denna tillväxttakt även framöver. Ett led i denna strategi är att tidigare VD, Anders Jönzon, som även är och har varit tekniskt utvecklingsansvarig på företaget, nu överlämnat VD-skapet och organisationsansvaret till Stefan Bojgren, som också kommer att arbeta med den europeiska expansion, som planerats och inletts.
Anders Jönzon kommer nu ytterligare att kunna fokusera och leda arbetet med nyutveckling av såväl material och processer som kundanpassade lösningar, för att ytterligare förstärka företagets kunderbjudande.

”Vi är oerhört stolta och glada över att ha lyckats rekrytera en VD med den kompetens, erfarenhet och ambitionsnivå som Stefan Bojgren besitter och med en personlighet och värderingar som passar perfekt in i vår företagskultur. Rekryteringen av Stefan som ny VD är ett viktigt led i vår fortsatta satsning”, säger Anders Jönzon.
——————————————-
Wellplast AB utvecklar och tillverkar unika material och förpackningslösningar för industrikunder över hela Europa. Inriktningen är miljöriktiga, rena och fuktsäkra industriemballage för engångs- eller flergångsanvändning. Bolaget har sin verksamhet i Munka Ljungby utanför Ängelholm och omsätter idag ca 70 miljoner kronor och har cirka 35 anställda. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x