Walkis PET-fria livsmedelstråg klarar upp till 60 minuter i ugn

PUBLICERAD: 13 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelstråg i Walkis förnybara fibermaterial klarar ugnsvärme i upp till 60 minuter. (Bild Walki)|”Nu har vi tagit ett stort steg framåt mot monomateriallösningar”, säger Annika Sundell. (Bild Walki)

Finska Walki har utvecklat ett återvinningsbart och ugnssäkert fibermaterial till livsmedelstråg, som är helt fritt från PET-plast. Enligt Walki kan tråg i det nya materialet användas för värmning eller tillagning i ugn i upp till 60 minuter.

”Nu har vi tagit ett stort steg mot monomateriallösningar”, säger Annika Sundell. (Bild Walki)

”Inom Walki är vi angelägna om att stödja en övergång från aluminium- och plastbaserade lösningar till fiberbaserade alternativ”, säger Annika Sundell, Executive Vice President, Innovation and Business Development på Walki.

Trågen lämpar sig för en mängd olika livsmedelsapplikationer, inklusive frysta eller kylda färdigrätter som exempelvis fisk eller bakverk.

Trågen kan tillverkas antingen formpressade eller falsade och deras inneryta kan göras antingen brun eller vit. Mängden ingående barriärmaterial i trågen hålls nere på ett minimum för att göra dem enkla att återvinna.

”Vi arbetar kontinuerligt med att öka fiberinnehållet i våra produkter och med lanseringen av det nya trågmaterialet har vi tagit ett stort steg framåt mot monomateriallösningar”, avslutar Annika Sundell.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx