Walkis PET-fria livsmedelstråg klarar upp till 60 minuter i ugn

PUBLICERAD: 13 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelstråg i Walkis förnybara fibermaterial klarar ugnsvärme i upp till 60 minuter. (Bild Walki)|”Nu har vi tagit ett stort steg framåt mot monomateriallösningar”, säger Annika Sundell. (Bild Walki)

Finska Walki har utvecklat ett återvinningsbart och ugnssäkert fibermaterial till livsmedelstråg, som är helt fritt från PET-plast. Enligt Walki kan tråg i det nya materialet användas för värmning eller tillagning i ugn i upp till 60 minuter.

”Nu har vi tagit ett stort steg mot monomateriallösningar”, säger Annika Sundell. (Bild Walki)

”Inom Walki är vi angelägna om att stödja en övergång från aluminium- och plastbaserade lösningar till fiberbaserade alternativ”, säger Annika Sundell, Executive Vice President, Innovation and Business Development på Walki.

Trågen lämpar sig för en mängd olika livsmedelsapplikationer, inklusive frysta eller kylda färdigrätter som exempelvis fisk eller bakverk.

Trågen kan tillverkas antingen formpressade eller falsade och deras inneryta kan göras antingen brun eller vit. Mängden ingående barriärmaterial i trågen hålls nere på ett minimum för att göra dem enkla att återvinna.

”Vi arbetar kontinuerligt med att öka fiberinnehållet i våra produkter och med lanseringen av det nya trågmaterialet har vi tagit ett stort steg framåt mot monomateriallösningar”, avslutar Annika Sundell.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax