Walki lanserar trågmaterial för färdigmat och frusna livsmedel

PUBLICERAD: 23 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med helt PET-fria materialet Walki®Pack Tray UR får man livsmedelstråg, som klarar ugnsvärme upp till 220 ° C i 60 minuter. (Bild Walki)

Finska Walki lanserar en portfölj med tre fiberbaserade lösningar för livsmedelstråg, där samtliga trågmaterial är återvinningsbara som pappersförpackningar.

Walki skriver i ett pressmeddelande att under Corona-pandemin har efterfrågan på färdigmat och frysta livsmedel stadigt ökat, eftersom konsumenterna vill ha lättlagade måltider och minimalt bearbetade livsmedel utan tillsatser och med lång hållbarhetstid.

Vanligtvis förpackas färsk och frusen färdigmat i tråg tillverkade i plast eller aluminium, men Walki introducerar nu mer hållbara alternativ med sin portfölj av trågmaterial, som kan återvinnas i pappersflödena.

”Fettresistens uppnås vanligtvis med en plastbarriär, men det gör det svårare att återvinna tråget, eftersom plasten är besvärlig att separera från fibermaterialet. Det var därför vi ville förnya trågmaterialet och göra det helt återvinningsbart i pappersflödet”, säger Matthias Zimmermann, Business Line Manager för Barrier Board på Walki.

Walki introducerar nu en portfölj med tre återvinningsbara fiberbaserade trågmaterial:

  • Walki®Pack Tray PET är ett trågmaterial som har ett PET-skikt som är så tunt att materialet fortfarande klassas som ett monomaterial, som kan återvinnas i pappersflödet. Materialet är godkänt för uppvärmning i konventionell ugn i upp till 220 ° C och för en maximal tid på 60 minuter.
  • Walki®Pack Tray UR är ett helt PET-fritt trågmaterial med egenskaper, som gör att maten inte fastnar på trågets yta. Även detta material är godkänt för ugnsvärme upp till 220 ° C i max 60 minuter. (Packnews har tidigare skrivit om materialet – Läs HÄR!)
  • Walki®Pack Food Service Tray är det tredje materialet. Det har ett högt fiberinnehåll, bra fettbarriär och kan också återvinnas i pappersflöden. Materialet är avsett för applikationer som inte kräver uppvärmning.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy