Visutech nordisk distributör av Kyoceras inkjetmaskiner

PUBLICERAD: 15 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Distributörsavtalet undertecknas. Fr. v.: Johan Fensby, Country Manager, Kyocera Document Solutions Nordic, Takuya Marubayashi, President Kyocera EMEA och Jan-Olof Jungersten, VD Visutech. (Bild Visutech)|Inkjetmaskinen Kyocera TASKalfa Pro 15000c. (Bild Kyocera)

Genom ett distributörsavtal med Mölndalbaserade digitalspecialisten Visutech tar nu japanska Kyocera Corporation och dotterbolaget Kyocera Document Solutions Nordic klivet in på den nordiska marknaden för grafisk produktion.

Avtalet innebär att Visutech kommer att distribuera Kyocera Document Solutions produktionsmaskin TASKalfa Pro 15000c som bygger på vattenbaserad inkjet-teknologi.

”Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar. Vi breddar vårt erbjudande och fortsätter att addera mervärde till våra kunder. Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader”, säger Jan-Olof Jungersten, VD på Visutech.

Inkjetmaskinen Kyocera TASKalfa Pro 15000c. (Bild Kyocera)

Kyocera uppger att kunder efterfrågar arkmatad inkjet som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och i stora volymer, produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset. Inkjetmaskinen TASKalfa Pro 15000c kan användas för ett flertal applikationer, som exempelvis bipacksedlar, manualer, kataloger, direktreklam, etc.

”Lanseringen av produktionsskrivare för den grafiska industrin är strategiskt mycket viktig för Kyocera. Vi har varit noga i vårt val av distributör och genom Visutech får vi en framstående leverantör av digitala produktionslösningar, med lång erfarenhet och stor teknisk expertis”, säger Johan Fensby, Country Manager på Kyocera Document Solutions Nordic.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x