Vintern är här och julen väntar: Stora Enso erbjuder sommarjobb!

PUBLICERAD: 20 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Vinterbild från Fors kartongbruk utanför Avesta. Här finns plats för 80 sommarjobbare 2018. (Bild Tommy Halvarsson)|”Många av våra framtida medarbetare tar första stegen i sin karriär som sommarjobbare hos oss”

På Stora Enso Sverige är man långt framme i planeringen – även om det är vinter och julen står för dörren, så går man redan nu ut och erbjuder sina eftertraktade sommarjobb!
Den, som är över 18 år och på jakt efter sommarjobb 2018, kan redan nu söka något av de 600 sommarjobb, som Stora Enso erbjuder i Sverige. 

Sommarjobben finns på en rad orter, från Ljusne i norr till Kristianstad i söder och inom flera olika verksamhetsområden, allt från produktion och underhåll till laboratorier och marknad. 

”Vår industri är drivande inom bioekonomin, där vi utvecklar innovativa och hållbara produkter från skogen. Vår ambition är att allt som idag tillverkas av fossila material kan skapas från trä i framtiden. Vill du vara med på vår spännande resa, så tycker jag att du ska söka något av våra 600 sommarjobb. Många av våra framtida medarbetare tar första stegen i sin karriär som sommarjobbare hos oss”, säger Malin Bendz, personaldirektör, Stora Enso.

Här är fördelningen av Stora Ensos 600 sommarjobb i Sverige: 
Ala sågverk, Ljusne: 25 sommarjobb 
Fors bruk, Avesta: 80 sommarjobb 
Gruvöns sågverk, Grums: 40 sommarjobb 
Hylte bruk, Halmstad: 55 sommarjobb 
Kvarnsvedens bruk, Borlänge: 60 sommarjobb 
Nymölla bruk, Kristianstad: 140 sommarjobb 
Packaging solutions, Jönköping: 35 sommarjobb 
Packaging solutions, Skene: 25 sommarjobb 
Skoghalls bruk & Forshaga-fabriken, Karlstad: 100 sommarjobb 
Skutskärs bruk, Gävle: 30 sommarjobb 
Stora Enso Skog, flera orter: 10 sommarjobb 
(Med reservation för att antalet sommarjobb kan komma att förändras något.)

Mer information om respektive sommarjobb och sista ansökningsdag, etc. finns på webben

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x