Vilken påverkan har e-handeln på förpackningar och logistik?

PUBLICERAD: 11 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningar är en oundviklig och integrerad del av den växande e-handeln.

På torsdag, 13 februari, arrangerar Packbridge en halvdagskonferens om vilka digitala trender som skapar framtiden för e-handel och hur de påverkar förpackningar och logistikkedjor. Konferensen hålls i Helsingborg och är ett samarrangemang mellan Packbridge och Mindpark Helsingborg och med DS Smith som partner.

”Digitalisering i sig är en megatrend, som tränger in i vår dagliga rutin, påverkar våra levnadssätt och påverkar utvecklingen av hela samhället. Här kommer vi att koncentrera oss på hur denna trend formar utvecklingen av e-handel och logistik”, skriver Packbridge i sin info kring konferensen.

När e-handeln växer kämpar branschen för att förstå dess påverkan på traditionella förpackningskedjor. På konferensen kommer man att gå på djupet och diskutera kopplingen mellan e-handel, logistik och förpackningar.

Eftersom förpackningar är en oundviklig och integrerad del av e-handeln kommer man att avhandla vilka utmaningar och möjligheter förpackningsindustrin står inför och vad det betyder det för hela förpackningens värdekedja.

En rad initierade föredragshållare medverkar på konferensen, där Gustav Ahlblad, produktutvecklingschef på Absolut Company, fungerar som moderator. Bland medverkande experter kan nämnas Tom Johnsson, regionchef i DS Smith, Lucas Åhlström, CTO i Loxtore RFID Systems AB och Hilda Hultén, chefredaktör för Dagens Logistik & Intelligent Logistik. Medverkar gör även Packbridges VD Marie Malmberg Lavsen.

Mer info finns HÄR

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620