Vilken påverkan har e-handeln på förpackningar och logistik?

PUBLICERAD: 11 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningar är en oundviklig och integrerad del av den växande e-handeln.

På torsdag, 13 februari, arrangerar Packbridge en halvdagskonferens om vilka digitala trender som skapar framtiden för e-handel och hur de påverkar förpackningar och logistikkedjor. Konferensen hålls i Helsingborg och är ett samarrangemang mellan Packbridge och Mindpark Helsingborg och med DS Smith som partner.

”Digitalisering i sig är en megatrend, som tränger in i vår dagliga rutin, påverkar våra levnadssätt och påverkar utvecklingen av hela samhället. Här kommer vi att koncentrera oss på hur denna trend formar utvecklingen av e-handel och logistik”, skriver Packbridge i sin info kring konferensen.

När e-handeln växer kämpar branschen för att förstå dess påverkan på traditionella förpackningskedjor. På konferensen kommer man att gå på djupet och diskutera kopplingen mellan e-handel, logistik och förpackningar.

Eftersom förpackningar är en oundviklig och integrerad del av e-handeln kommer man att avhandla vilka utmaningar och möjligheter förpackningsindustrin står inför och vad det betyder det för hela förpackningens värdekedja.

En rad initierade föredragshållare medverkar på konferensen, där Gustav Ahlblad, produktutvecklingschef på Absolut Company, fungerar som moderator. Bland medverkande experter kan nämnas Tom Johnsson, regionchef i DS Smith, Lucas Åhlström, CTO i Loxtore RFID Systems AB och Hilda Hultén, chefredaktör för Dagens Logistik & Intelligent Logistik. Medverkar gör även Packbridges VD Marie Malmberg Lavsen.

Mer info finns HÄR

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax