Vidareutvecklad plastkapsyl bidrar till minskat matsvinn

PUBLICERAD: 20 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I samarbete med Orkla införs den vidareutvecklade kapsylen även på Felix kalla såser och chilisåser.

Emballator Växjöplast har i tätt samarbete med Orkla Foods Sverige vidareutvecklat det framgångsrika emballaget med stor kapsyl för Felix ketchup. Den vidareutvecklade varianten på kapsyl införs nu även på kalla såser och chilisåser och sprids till andra marknader i Europa.

”Livsmedelsindustrin är idag vårt största segment och denna affär bekräftar i många avseende att vi har en fungerande modell. För att kunna vidareutveckla den framgångsrika kapsylen har vi bland annat investerat i ny maskinhall, ny formspruta och automation. Vi har också lagt stor kraft i att skapa flexibilitet och säkerhet i vår produktion, vilket sammantaget ger bra tillväxtmöjligheter framåt”, berättar Adam Airosto, VD för Emballator Växjöplast.

Förpackningarna och kapsylen är utformade med konsumentens behov och hållbarhet i fokus. Den stora kapsylen gör till exempel, att man kan ställa flaskor upp och ner, vilket bidrar till att man lättare får ut allt innehåll och därigenom kan minska på matsvinnet.

”Vi är mycket nöjda med vårt samarbete. Med hög kompetens och stor förståelse för våra utmaningar och behov kände vi oss trygga med Emballator Växjöplast som utvecklingspartner. Vi har haft en öppen dialog hela vägen, vilket gjorde att det verkligen kändes som ett gemensamt projekt, som var viktigt för båda”, berättar Karin Einarsson, projekt- och inköpsansvarig i Orkla Foods Sverige.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}