Vidareutvecklad plastkapsyl bidrar till minskat matsvinn

PUBLICERAD: 20 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I samarbete med Orkla införs den vidareutvecklade kapsylen även på Felix kalla såser och chilisåser.

Emballator Växjöplast har i tätt samarbete med Orkla Foods Sverige vidareutvecklat det framgångsrika emballaget med stor kapsyl för Felix ketchup. Den vidareutvecklade varianten på kapsyl införs nu även på kalla såser och chilisåser och sprids till andra marknader i Europa.

”Livsmedelsindustrin är idag vårt största segment och denna affär bekräftar i många avseende att vi har en fungerande modell. För att kunna vidareutveckla den framgångsrika kapsylen har vi bland annat investerat i ny maskinhall, ny formspruta och automation. Vi har också lagt stor kraft i att skapa flexibilitet och säkerhet i vår produktion, vilket sammantaget ger bra tillväxtmöjligheter framåt”, berättar Adam Airosto, VD för Emballator Växjöplast.

Förpackningarna och kapsylen är utformade med konsumentens behov och hållbarhet i fokus. Den stora kapsylen gör till exempel, att man kan ställa flaskor upp och ner, vilket bidrar till att man lättare får ut allt innehåll och därigenom kan minska på matsvinnet.

”Vi är mycket nöjda med vårt samarbete. Med hög kompetens och stor förståelse för våra utmaningar och behov kände vi oss trygga med Emballator Växjöplast som utvecklingspartner. Vi har haft en öppen dialog hela vägen, vilket gjorde att det verkligen kändes som ett gemensamt projekt, som var viktigt för båda”, berättar Karin Einarsson, projekt- och inköpsansvarig i Orkla Foods Sverige.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium