Växjöplast investerar i ny tillverkningsutrustning

PUBLICERAD: 27 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Kapsyl- och förslutningstillverkaren Emballator Växjöplast – som i fjol fyllde 70 år – investerar ny i ny tillverkningsutrustning.

Emballator Växjöplast, som är en ledande tillverkare av plastkapsyler, har tecknat flera nya kundavtal och nu investerar man i nya tillverkningsmaskiner.
De nya investeringarna innefattar ett flertal formsprutningsverktyg, formsprutor och en ny monteringsautomation för höghastighetsmontering.

”De senaste veckorna har vi tecknat flerårsavtal med ett flertal kunder, både befintliga och nya. Att befintliga stora kunder väljer att lägga ytterligare produkter och volym hos oss är fantastiskt kul och visar på ett förtroende, som bygger på långsiktighet och tillförlitlighet”, säger Jens Petersson, marknads- och försäljningschef på Emballator Växjöplast.

De nu beslutade investeringarna berör i första hand Växjöplasts produktion för livsmedelsprodukter, men skapar även möjlighet för tillväxt inom segmenten kroppsvård, drycker och kemteknik.

”Vi investerar i ny utrustning för fortsatt tillväxt och ökad kapacitet. Expansionen innebär initialt inte några nyanställningar, men vi hoppas så klart att tillväxten på sikt skall innebära ytterligare nya arbetstillfällen på orten”, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex