Växjöplast investerar i ny tillverkningsutrustning

PUBLICERAD: 27 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Kapsyl- och förslutningstillverkaren Emballator Växjöplast – som i fjol fyllde 70 år – investerar ny i ny tillverkningsutrustning.

Emballator Växjöplast, som är en ledande tillverkare av plastkapsyler, har tecknat flera nya kundavtal och nu investerar man i nya tillverkningsmaskiner.
De nya investeringarna innefattar ett flertal formsprutningsverktyg, formsprutor och en ny monteringsautomation för höghastighetsmontering.

”De senaste veckorna har vi tecknat flerårsavtal med ett flertal kunder, både befintliga och nya. Att befintliga stora kunder väljer att lägga ytterligare produkter och volym hos oss är fantastiskt kul och visar på ett förtroende, som bygger på långsiktighet och tillförlitlighet”, säger Jens Petersson, marknads- och försäljningschef på Emballator Växjöplast.

De nu beslutade investeringarna berör i första hand Växjöplasts produktion för livsmedelsprodukter, men skapar även möjlighet för tillväxt inom segmenten kroppsvård, drycker och kemteknik.

”Vi investerar i ny utrustning för fortsatt tillväxt och ökad kapacitet. Expansionen innebär initialt inte några nyanställningar, men vi hoppas så klart att tillväxten på sikt skall innebära ytterligare nya arbetstillfällen på orten”, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a