Världens lättaste PET-flaska för matolja tillverkas av Sidel

PUBLICERAD: 23 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya lättviktsflaskan till Algar Agros matolja rymmer 0|9 liter

Globala Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen och som är en ledande  leverantör av formblåsningsmaskiner och kompletta fyllningslinjer för dryckesförpackningar i PET, säger sig ha tillverkat världens lättaste PET-flaska för matolja. Flaskan, som producerats i samarbete med brasilianska matoljetillverkaren Algar Agro, rymmer 0,9 liter, men väger endast 14 gram.

Tillsammans med det brasilianska företaget arbetade Sidels tekniker för att utveckla en formblåsningsteknik, som väsentligt kunde reducera vikten hos Algar Agros befintliga matoljeflaska. Resultatet blev en viktminskning från 18 till 14 gram, motsvarande 22 procent.

Med den nya, lättare flaskan har Algar Agro reducerat såväl sina produktionskostnader som kostnader för förpackningar och transporter.

Algar Agro säger att man valde Sidel som leverantör tack vare företagets erfarenhet och kompetens samt för de konkreta förslag, som Sidel kunde presentera redan under de inledande diskussionerna kring en lättviktsflaska.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x