Utställarna välkomnar beslutet att ställa in interpack 2021

PUBLICERAD: 4 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir inget interpack 2020/2021 I Düsseldorf. Messe Düsseldorf fick ge sig för kritik och osäkerhet från utställarna. Nu siktar man in sig på en fysisk interpack-mässa i maj 2023 istället.

Gårdagens logiska – men ändå överraskande – beslut av mässarrangören Messe Düsseldorf att ställa in den planerade interpack-mässan i Düsseldorf i februari 2021, välkomnas nu av flera stora företag, organisationer och utställare.

Beslutet innebär att interpack 2020 – som ursprungligen skulle ha arrangerats i maj i år, men som på grund av Corona-pandemin flyttades till februari 2021 – aldrig blir av och i stället fokuserar Messe Düsseldorf nu på den sedan långt tidigare planerade interpack-mässan i maj år 2023.

”interpack kännetecknas främst av en unik marknadstäckning och ett utbyte av information mellan marknadsledande företag och beslutsfattare från varumärken från hela världen. Ett sådant live-event förhindras nu av stigande och hög smittspridning av Covid-19 i Europa och andra regioner samt fortsatta resebegränsningar och karantänbestämmelser. Vi välkomnar därför Messe Düsseldorfs beslut att avbryta interpack 2021 och fokusera på interpack 2023”, säger Christian Traumann, VD och koncernchef på Multivac och även president för interpack 2020.

”För förpackningsbranschen är personliga möten och live-upplevelser fortfarande oerhört viktiga, särskilt när det gäller komplex teknik, och främjar såväl nya idéer som skapande av nätverk. En digital mässa kan endast delvis erbjuda samma möjligheter. Vi ser nu fram emot ett framgångsrikt interpack 2023, där förpackningsindustrin återigen kan samlas till sin ledande globala mässa i Düsseldorf, ”säger Richard Clemens, som är VD för tyska livsmedelsprocess- och förpackningsmaskinorganisationen VDMA.

Inställda Düsseldorfmässor

interpack är inte den enda av Messe Düsseldorfs mässor under första delen av 2021, som ställs in på grund av Covid-19-pandemin: Här en sammanställning av mässor som drabbas:

Båtmässan boot skulle arrangeras 23 – 31 januari, men är preliminärt flyttad till 17 – 25 april 2021.
Bilglasmässan tasc med mässdatum 19 – 20 februari ställs in helt.
interpack (25 februari – 3 mars) ställs in helt. Nästa interpack blir i maj 2023.
Energy Storage Europe och detaljhandelsteknikmässan EuroCIS (16 – 18 mars 2021) ställs in helt och nästa upplaga av mässorna blir på våren 2022.
Vin- och spritmässan ProWein (19 – 23 mars) ställs in helt. Nästa ProWein blir 27 – 29 mars 2022. (19-23/3)
Gigantiska grafiska mässan drupa (20 – 28 april 2021) är också inställd, men kommer i stället att genomföras som ett helt virtuellt event.

Från mässarrangören Messe Düsseldorfs sida säger man i en kommentar att osäkerheten bland företag och utställare på grund av de höga smittalen i samband med Covid-19-pandemin visade sig vara för stor, för att mässan skulle kunna genomföras.

”Vi har gjort allt vi kunnat för att även under denna pandemi kunna genomföra ett interpack med ett hygienkoncept, som skulle skydda alla inblandade. Men i slutändan har dock feedback från våra utställare visat att osäkerheten är för stor och vi kan därför inte vara värd för ett interpack-evenemang, som skulle uppfylla standarderna för en ledande internationell mässa”, förklarar Messe Düsseldorfs VD Wolfram N. Diener.

De strängare åtgärder och restriktionen kring Corona-pandemin, som den tyska förbundsregeringen och de tyska delstaterna aviserade den 25 november gjorde att situationen blev i stort sett omöjlig för ett genomförande av interpack i februari 2021.

”Det finns knappast något hopp om att situationen kommer att väsentligt förbättras under de kommande månaderna och detta kommer att påverka alla Messe Düsseldorfs planerade event under första kvartalet 2021. Vi fokuserar nu på nästa interpack, som kommer att äga rum i maj 2023 enligt plan och som vi kommer att komplettera med utökade onlineerbjudanden”, säger Wolfram N. Diener.

Även drupa ställs in!

Messe Düsseldorf meddelar att även gigantiska grafiska mässan drupa är inställd!

drupa skulle ursprungligen ha arrangerats 16 – 26 juni 2020, men flyttades till 20 – 30 april 2021 på grund av Corona-pandemin. Men många av de största utställarna meddelade tidigare i år att de hoppade av och inte tänkte komma till drupa i april 2021. (Läs HÄR).
Avhoppen och den ökande smittspridningen i Tyskland och övriga Europa tvingade till slut Messe Düsseldorf att även ställa in drupa 2021. Men i motsats till interpack, så kommer man i stället att arrangera en mindre virtuell drupa-mässa online, som kommer att äga rum 20 – 23 april 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx