Uppdaterad referenslista över europeiska wellpappkvaliteter

PUBLICERAD: 13 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Cepi ContainerBoard har lanserat sin sjätte uppdaterade referenslista över europeiska wellpappbaspapper. (Bild Freepik/bublikhaus)

Industriorganisationen Cepi ContainerBoard (CCB) har lanserat en uppdaterad version av sin europeiska lista över wellpappbaspapper, som är ett viktigt referensdokument för wellpappindustrin.

CCB, som är en europeisk branschorganisation för tillverkare av wellpappmaterial, även kallat wellpappråvara, presenterade sin lista, kallad ”European list of corrugated base papers”, första gången år 1992. Den nu publicerade listan är den sjätte uppdateringen sedan dess och baserat på 30 års erfarenheter, speglar den aktuella listan den kunskap och förståelse för hur olika wellpappkvaliteter påverkar egenskaper och prestanda hos förpackningsrelaterade wellpapprodukter som lådor, behållare, etc.

CCB skriver i ett pressmeddelande att syftet med listan är att definiera de olika wellpappkvaliteter som används av wellpappindustrin i Europa och för att ge en kort teknisk beskrivning av dem i form av identifiering av kvaliteterna, ge tekniska specifikationer samt upplysa om tekniska trender och utvecklingar.

CCB:s sjätte uppdaterade “European list of corrugated base papers” kan läsas/laddas ner HÄR (pdf, engelska)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a