Uppdaterad referenslista över europeiska wellpappkvaliteter

PUBLICERAD: 13 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Cepi ContainerBoard har lanserat sin sjätte uppdaterade referenslista över europeiska wellpappbaspapper. (Bild Freepik/bublikhaus)

Industriorganisationen Cepi ContainerBoard (CCB) har lanserat en uppdaterad version av sin europeiska lista över wellpappbaspapper, som är ett viktigt referensdokument för wellpappindustrin.

CCB, som är en europeisk branschorganisation för tillverkare av wellpappmaterial, även kallat wellpappråvara, presenterade sin lista, kallad ”European list of corrugated base papers”, första gången år 1992. Den nu publicerade listan är den sjätte uppdateringen sedan dess och baserat på 30 års erfarenheter, speglar den aktuella listan den kunskap och förståelse för hur olika wellpappkvaliteter påverkar egenskaper och prestanda hos förpackningsrelaterade wellpapprodukter som lådor, behållare, etc.

CCB skriver i ett pressmeddelande att syftet med listan är att definiera de olika wellpappkvaliteter som används av wellpappindustrin i Europa och för att ge en kort teknisk beskrivning av dem i form av identifiering av kvaliteterna, ge tekniska specifikationer samt upplysa om tekniska trender och utvecklingar.

CCB:s sjätte uppdaterade “European list of corrugated base papers” kan läsas/laddas ner HÄR (pdf, engelska)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx