UPM:s nya förpackningspapper designade för torrt och fryst

PUBLICERAD: 15 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Specialty Papers nya barriärpapper kan användas både till primär- och sekundärförpackningar. (Bild UPM)|Tommi Heinonen, försäljningschef, UPM Specialty Papers. (Bild UPM)|Janne Varvemaa,, UPM Specialty Papers. (Bild fr LinkedIn)

Finska UPM och deras affärsområde Specialty Papers har lanserat två nya barriärpapper specialdesignade för förpackningar till torra och frysta livsmedel.

De båda papperskvaliteterna, som fått beteckningarna UPM Confidio™ och UPM Confidio Pro™, är barriärförsedda, värmeförseglingsbara och kan enkelt återvinnas i konventionella recyclingströmmar.

”Våra senaste tillskott till vår portfölj av hållbara och återvinningsbara förpackningspapper kombinerar fukt- och fettbeständighet med utmärkta värmeförseglingsegenskaper och gör dem konkurrenskraftiga på marknaden”, skriver UPM Specialty Papers i ett pressmeddelande.

Tommi Heinonen, UPM Specialty Papers. (Bild UPM)

Kvaliteten UPM Confidio Pro sägs ha utmärkta tryckegenskaper oavsett tryckmetod och i kombination med sin värmeförseglingsbarhet, fuktbeständighet, fettbeständighet och en mineraloljebarriär är den användbar inom ett brett spektrum av slutanvändningar.

UPM Confidio och UPM Confidio Pro är lämpliga till såväl primär- som sekundärförpackningar för torra, feta och frysta livsmedelsprodukter. De är FDA– och BfR-kompatibla och säkra för direktkontakt med livsmedel.

”Vårt mål är att ersätta konventionella fossilbaserade förpackningar och öka andelen förnybara förpackningslösningar. Med funktioner som stöder både primär och sekundär förpackning är UPM Confidio och UPM Confidio Pro återvinningsbara, kostnadseffektiva och säkra att använda”, säger Tommi Heinonen, försäljningschef EMEA, UPM Specialty Papers.

Janne Varvemaa,, UPM Specialty Papers. (Bild fr LinkedIn)

UPM Specialty Papers skriver att utvecklingen av UPM Confidio och UPM Confidio Pro i hög grad baserades på feedback från och samarbete med en av företagets partners, det ledande finska livsmedels- och bageriföretaget Fazer.

”Värmeförseglingsbarhet var en högsta prioritet för våra intressenter och vårt mål var att förse dem med högkvalitativa, återvinningsbara lösningar. För att uppnå detta har vi utvecklat och investerat ytterligare i våra FoU-funktioner. En ny förpackningsprocess och förbättrade analytiska möjligheter vid UPM Research Center gör att vi kan testa produktegenskaper, skapa prover och slutföra prototypfaser”, säger Janne Varvemaa, direktör för produkter och teknik, UPM Specialty Papers.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}